26 Απρ 2024
READING

Το YouTube ενσωματώνει την δυνατότητα αγοράς δίπλα στην αναπαραγωγή των βίντεο

2 MIN READ

Το YouTube ενσωματώνει την δυνατότητα αγοράς δίπλα στην αναπαραγωγή των βίντεο

Το YouTube ενσωματώνει την δυνατότητα αγοράς δίπλα στην αναπαραγωγή των βίντεο

Το YouTube δοκιμάζει πλέον ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ανίχνευσης προϊόντων το οποίο θα παρέχει στους θεατές μια λίστα με αντικείμενα που θα δύνανται να αγοράζουν, δίπλα από τα βίντεο που παρακολουθούν.Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πειραμάτων του για την ενθάρρυνση των αγορών στην πλατφόρμα του, το YouTube ανακοίνωσε σε ένα από τα ιστολόγιά του ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει το προαναφερθέν σύστημα στις ΗΠΑ πολύ σύντομα μέσα στις επόμενες μέρες.

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στο διαδίκτυο πρόκειται να ανιχνεύει τα προϊόντα που εμφανίζονται σε ένα βίντεο και στη συνέχεια να παρέχει μια λίστα προϊόντων και συναφών προϊόντων κάπου μεταξύ των συνιστώμενων βίντεο στους θεατές που «σκρολάρουν» κατά την αναπαραγωγή του βίντεο κάτω από αυτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων του YouTube ο στόχος της πλατφόρμας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν περισσότερα βίντεο και πληροφορίες σχετικά με αυτά τα προϊόντα στο YouTube.

Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο για τα εμπορικά σήματα όσο και για τους influencers που διαθέτουν προϊόντα στην πλατφόρμα προσφέροντας τους έναν εντελώς νέο τρόπο τρόπο να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές μόνο με ένα κλικ.

Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει, επίσης, το YouTube να εισέλθει στην αγορά των επιχειρήσεων και των μεγάλων πολυεθνικών πιο ενεργά, επιτρέποντάς του να χρεώνει στους λιανοπωλητές μια προμήθεια για όλα τα στοιχεία που πωλούνται μέσω του νέου συστήματος.

Η παραπάνω ενέργεια είναι η πιο πρόσφατη εφαρμογή στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου για τον γίγαντα της κοινής χρήσης βίντεο, ο οποίος πρόσφατα άρχισε να δοκιμάζει νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να κάνουν tag ποικίλα αντικείμενα μέσα στα βίντεό τους και στη συνέχεια να τα πωλούν απευθείας στους πελάτες μέσω ολοκληρωμένων εργαλείων από το Google Shopping. Ενώ, η Google επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή η ενέργεια αυτή βρίσκεται υπό δοκιμή, έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο σε μια τεράστια διαδραστική αγορά και το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνει.

Κάτι τέτοιο, θα επέτρεπε στο Google να αυξήσει κατακόρυφα τα διαφημιστικά του έσοδα και να αμφισβητήσει σοβαρά τους μεγάλους γίγαντες που κυριαρχούν στο εμπόριο όπως το Amazon και η Alibaba, τα οποία, μάλιστα, έχει αγωνιστεί να αντιμετωπίσει όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο μέχρι και σήμερα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.