20 Απρ 2024
READING

Η Hasbro σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις κάρτες της Monopoly με σκοπό την προώθηση κοινωνικών μηνυμάτων

3 MIN READ

Η Hasbro σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις κάρτες της Monopoly με σκοπό την προώθηση κοινωνικών μηνυμάτων

Η Hasbro σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις κάρτες της Monopoly με σκοπό την προώθηση κοινωνικών μηνυμάτων

Πρόσφατα, η Hasbro αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσει ο Mr. Potato Head και ανακοίνωσε μια ουδέτερη ως προς το φύλο επανεμφάνιση του  παιχνιδιού που μετράει ήδη 69 χρόνια. Στην συνέχεια, η εταιρεία αποφάσισε ότι και ο Mr. Monopoly θα έχει την δική του έκρηξη συνείδησης. 

Έτσι, η Hasbro θα αντικαταστήσει τις Community Chest κάρτες στο κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι με άλλες που θα προωθούν ένα αίσθημα συλλογικότητας και θα είναι προσανατολισμένες στο κοινό καλό. Μάλιστα, οι fans θα ψηφίσουν ποιες κάρτες θα συμπεριληφθούν σε μια ενημερωμένη έκδοση του παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Με τις νέες κάρτες, οι παίκτες θα μπορούσαν να ανταμειφθούν για πράγματα όπως η υποστήριξη καταφυγίων ζώων ή για την βοήθεια του γείτονά τους και να τιμωρηθούν επειδή δεν ψώνισαν από τις τοπικές αγορές, ή ξέχασαν να ανακυκλώσουν.

Μάλιστα, η Hasbro αναφέρει ότι οι τρέχουσες κάρτες που δίνουν ανταμοιβές για πράγματα όπως «κέρδισες τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό ομορφιάς» και οι αναφορές σε ασφάλειες ζωής ή διακοπό-δάνεια χρειάζονται ανανέωση, επειδή ο κόσμος έχει αλλάξει άρδην από τότε που δημιουργήθηκε το παιχνίδι και η διεύθυνση της εταιρείας έκρινε ότι το 2021 είναι μια καλή περίοδος για να γίνουν αλλαγές. Έτσι, οι fans καλούνται πλέον να ψηφίσουν για τις νέες κάρτες στο MonopolyCommunityChest.com.

Πιο συγκεκριμένα, πολλές από τις αρχικές κάρτες αντικατοπτρίζουν το θέμα Atlantic City του επιτραπέζιου παιχνιδιού, με τους παίκτες να αγοράζουν ακίνητα και να χτίζουν ξενοδοχεία στην πόλη που φημίζεται για τα καλλιστεία της.

Η Hasbro ενημερώνει συνεχώς και επαναπροσδιορίζει την κλασική Monopoly, την οποία η Hasbro αναγνώρισε ως μία από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σε μια παρουσίαση των επενδυτών τον περασμένο μήνα. Έως στιγμής έχει αλλάξει μερικές από τις Community Chest κάρτες στο παρελθόν, εξαλείφοντας κάρτες όπως «χαμηλή φορολογία».

Και όποιος δεν είναι ευχαριστημένος με τις νέες κάρτες δεν χρειάζεται να ανησυχήσει, καθώς υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να κυκλοφορήσει η Hasbro μία vintage έκδοση του παιχνιδιού, που θα εμπεριέχει τις παραδοσιακές κάρτες.

Η Hasbro έχει επίσης κυκλοφορήσει διαφορετικές εκδόσεις του παιχνιδιού προσαρμοσμένες σε συγκεκριμένες πόλεις και χώρες και ακόμη και αδειοδοτημένες εταιρικές εκδόσεις του παιχνιδιού για την FedEx, την Best Buy και άλλες εταιρείες. Παράλληλα, έχει επίσης δημιουργήσει ψυχαγωγικές εκδόσεις του παιχνιδιού, που κυμαίνονται από το Star Wars Monopoly μέχρι το Game of Throne Monopoly .

Όλες αυτές οι αλλαγές είναι σύμφωνες και με τις ρίζες της Monopoly, η οποία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 ως ένα anti-big business και αντι-μονοπωλιακό παιχνίδι που προοριζόταν να αποδείξει τον κίνδυνο της συγκέντρωσης υπερβολικής περιουσίας στα χέρια ενός μικρού αριθμού ιδιοκτητών.

Ο Charles Darrow, ο άνθρωπος που συχνά πιστώνεται με τη δημιουργία της τρέχουσας έκδοσης του παιχνιδιού, έπαιξε το παιχνίδι στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και αποκάλεσε την δική του εκδοχή: Monopoly. Στο δικό του παιχνίδι , η χρεοκοπία των ανταγωνιστών του, ήταν το κλειδί για τη νίκη. Στην συνέχεια, η Parker Bros αγόρασε τα δικαιώματα του παιχνιδιού, καθώς και το αρχικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και άρχισε να το εμπορεύεται το 1935. Η Hasbro απέκτησε την Parker Bros το 1991.

Τέλος, ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που σχετίζεται με το παιχνίδι από τη δεκαετία του 1930 και τώρα ονομάζεται «Mr Monopoly» από την Hasbro, πρωτοεμφανίστηκε ως Rich Uncle Pennybags και σύμφωνα με πληροφορίες διαμορφώθηκε μετά την JP Morgan. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αλλαγές στο παιχνίδι τα τελευταία 85 χρόνια, ο χαρακτήρας αυτός παρέμεινε σχετικά ανέγγιχτος, αλλά θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στη λίστα της Hasbro για ένα ακόμα πιο δραματικό makeover.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.