Η Porsche παρουσιάζει το ηλεκτρικό Taycan

Η Porsche κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα μία μικρού μήκους ταινία για το Taycan, το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Keanu Reeves και Alex Winter, οι οποίοι εμφανίστηκαν μαζί στη σειρά των ταινιών «Bill & Ted». Η συγκεκριμένη  ταινία διαρκεί οκτώ λεπτά, με τίτλο «Going the Distance» και παρουσιάζει τους ηθοποιούς να οδηγούν το Taycan μέσα από διαφορετικές προκλήσεις στην Νότια Καλιφόρνια.

Κάθε πρόκληση έχει σκοπό να αναδείξει τι μπορεί να κάνει το Taycan με μία μόνο φόρτιση, με απώτερο στόχο να φτάσουν στο Experience Center της Porsche στο Λος Άντζελες. Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το εύρος της οδήγησης του Taycan, η Porsche τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει μια σειρά πέντε επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Bill Nye, τον «Science Guy», ο οποίος θα εξηγεί αναλυτικά την μηχανική των οχημάτων που λειτουργούν με μπαταρία.

Η ταινία προωθείται συνολικά μέσω του Facebook, του Instagram, του Snapchat και του Twitter με paid και organic teasers στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων. Η ταινία μικρού μήκους με τους Reeves και Winter είναι η πρώτη «δημιουργική» προβολή του Taycan από τότε που η Porsche που ανήκει στη Volkswagen κυκλοφόρησε μια διαφήμιση για το Super Bowl με τίτλο «The Heist» το 2020.

Η ταινία μικρού μήκους της Porsche με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Keanu Reeves και Alex Winter, οι οποίοι πρωτοεμφανίστηκαν μαζί στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας «Bill & Ted’s Excellent Adventure» το 1989, στοχεύει να ψυχαγωγήσει και να ενημερώσει τους θεατές όσον αφορά ηλεκτρικό όχημα Taycan της εταιρείας των πολυτελών οχημάτων. 

Αναλυτικότερα, ο μέσος αγοραστής της Porsche στις ΗΠΑ τείνει να είναι ένας άνδρας ανώτερου εισοδήματος, ηλικίας περίπου 50 ετών, καθιστώντας την ταινία μια νοσταλγική αναδρομή για το δημογραφικό στόχο της. Βέβαια, μέσα από την προώθηση των teasers της ταινίας στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, η Porsche μπορεί να στοχεύει στην οικοδόμηση συνάφειας και εξοικείωσης και με τους νεότερους θεατές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία συγκαταλέγεται μεταξύ των εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων που έχουν δημιουργήσει ψηφιακά βίντεο για να ενισχύσουν την έκθεση της εταιρείας σε υποψήφιους αγοραστές. Η Lexus, επί παραδείγματι, χρηματοδότησε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Rubber & Sole» που παρουσίαζε το πώς μια ομάδα σχεδιαστών δημιούργησε ένα εξατομικευμένο sneaker εμπνευσμένο από το  IS sedan της εταιρείας. Η Mitsubishi τον περασμένο μήνα αποκάλυψε και παρουσίασε το 2022 Outlander της στο Amazon Live, σηματοδοτώντας το πρώτο ντεμπούτο οχήματος στην πλατφόρμα livestreaming του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Τον Δεκέμβριο, η Genesis, η πολυτελής εταιρεία που ανήκει στην Hyundai χρηματοδότησε μια διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής που παράγεται από την Tastemade που έδωσε στους θεατές έναν τρόπο να αγοράσουν συστατικά παντοπωλείου από το Amazon Fresh. Αυτές οι προσπάθειες δείχνουν πώς οι μάρκες αυτοκινήτων στοχεύουν να περιορίσουν τις στερεοτυπικές προσεγγίσεις των διαφημίσεων τους ενσωματώνοντας σε αυτές περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο.

Έτσι, η Porsche επιδιώκει να φτάσει σε αυτούς τους αγοραστές, καθώς η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EVs), η οποία σήμερα κυριαρχείται από την Tesla του Elon Musk, σχεδόν διπλασιάστηκε στο 3,5% όλων των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit. Η ερευνητική εταιρεία προέβλεψε ότι τα μοντέλα της ηλεκτροκίνησης θα συνεχίσουν να ενισχύουν το μερίδιό τους στο 10% της αγοράς μέχρι το 2025, καθώς περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εισάγουν μοντέλα με μπαταρία και η υποδομή των σταθμών φόρτισης στους δρόμους συνεχίζει να επεκτείνεται. 

Μάλιστα, τα μοντέλα της ηλεκτροκίνησης θεωρείται ότι ενισχύουν και την πιστότητα των καταναλωτών με το 82% των σημερινών ιδιοκτητών να αναφέρει ότι σίγουρα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα άλλο όχημα με μπαταρία στο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα της JD Power.