18 Απρ 2024
READING

Το Deliveroo μπορεί να φτάσει τα 8.8 δις. λίρες κεφαλαιοποίηση αποτυπώνοντας τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν

2 MIN READ

Το Deliveroo μπορεί να φτάσει τα 8.8 δις. λίρες κεφαλαιοποίηση αποτυπώνοντας τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν

Το Deliveroo μπορεί να φτάσει τα 8.8 δις. λίρες κεφαλαιοποίηση αποτυπώνοντας τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν

Το Deliveroo ανακοίνωσε πρόσφατα τα φιλόδοξα σχέδια του για την επίτευξη κεφαλαιοποίησης αγοράς ύψους έως και 8,8 δισεκατομμυρίων στερλινών. Πιο συγκεκριμένα, ο γίγαντας του τομέα της παράδοσης και των μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 384 εκατομμύρια μετοχές που θα κυμαίνονται μεταξύ των 3.90 και των 4.60 στερλινών, εκτιμώντας ότι θα επιτύχει κεφαλαιοποίηση αγοράς μεταξύ 7.6 και 8.8 δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, αυτή η κίνηση θα το οδηγούσε στην πιο πολύτιμη δημόσια εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) από το 2011, όταν η Glencore πραγματοποίησε την δική της δημόσια εισαγωγή. Επιπλέον, το Deliveroo δήλωσε ότι ελπίζει να συγκεντρώσει 1.6 δισεκατομμύρια στερλίνες μέσω της πώλησης μετοχών, το 1 δισεκατομμύριο από τα οποία θα επανεπενδύσει, ενώ τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούν προς τους υπάρχοντες επενδυτές.

Μάλιστα, ο Will Shu, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα επενδυθούν στην καινοτομία, την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εργαλείων για την υποστήριξη εστιατορίων και παντοπωλείων, προσφέροντας στους μεταφορείς περισσότερη δουλειά και επεκτείνοντας τις επιλογές που διατίθενται για τους καταναλωτές.

Ακόμη, ο ιδρυτής της εταιρείας δήλωσε ακόμα σε δημόσια εμφάνιση του ότι σχεδιάζει να πουλήσει ένα μέρος του μεριδίου του 6,2%, το οποίο θα αξίζει περίπου 550 εκατομμύρια στερλίνες, εάν η IPO πετύχει τους στόχους της.

Πιο συγκεκριμένα, η φιλόδοξη τιμολόγησή της εταιρείας προέκυψε καθώς το Deliveroo, το οποία δεν έχει ακόμη αποφέρει κέρδος, ανακοίνωσε ότι οι ακαθάριστες αξίες συναλλαγών υπερδιπλασιάστηκαν από έτος σε έτος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οδηγώντας την εταιρεία σε αύξηση της τάξεως του 130%.

Έτσι, αναφορικά με τα φιλόδοξα σχέδια του το Deliveroo δήλωσε ότι ο τρόπος σκέψης τους είναι αρκετά απλός: υπάρχουν 21 «ευκαιρίες» γευμάτων μέσα σε μια εβδομάδα — πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για επτά ημέρες την εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή, λιγότερες από μία από αυτές τις 21 συναλλαγές πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο και η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να αλλάξει αυτήν την συνθήκη προς το συμφέρον της. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.