26 Απρ 2024
READING

Το Amazon είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενδυμάτων στην Αμερική 

2 MIN READ

Το Amazon είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενδυμάτων στην Αμερική 

Το Amazon είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενδυμάτων στην Αμερική 

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου και της τεχνολογίας στις πωλήσεις ενδυμάτων και υποδημάτων είχε αύξηση κατά 15% στα 41 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Η ανοδική πορεία αντικατοπτρίζει μια τάση πολλών ετών που, χωρίς αμφιβολία, αυξήθηκε έντονα, καθώς οι περισσότεροι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν το Amazon προκειμένου να αγοράσουν ό, τι χρειάζονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι αναλυτές της Wells Fargo εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του Amazon αντιπροσωπεύουν το 11% έως 12% της συνολικής αγοράς των Η.Π.Α. και μεταξύ 34% και 35% αυτού που πωλείται στο διαδίκτυο. Τα έσοδα του Amazon είναι υψηλότερα από τα συνολικά της Walmart και η διαδικτυακή της επιχείρηση είναι 7 φορές μεγαλύτερη από τον πλησιέστερο αντίπαλό της στο διαδίκτυο, την Macy’s. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι οι πωλήσεις του Amazon θα αυξηθούν άλλα 4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την εταιρεία.

Το Amazon επωφελήθηκε επίσης από διάφορους παράγοντες στην αύξηση του μεριδίου του στην αγορά. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει την βάση πελατών της με περισσότερα από 100 εκατομμύρια μέλη Prime, γρήγορους χρόνους παράδοσης και εξυπηρέτηση των πελατών για να κάνει τους καταναλωτές της να δοκιμάσουν τους ιστότοπούς της για την αγορά ειδών ένδυσης.Το Amazon επέκτεινε την γκάμα του με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και συνεργάζεται με πολλούς εξωτερικούς προμηθευτές. 

Η προσέλκυση βασικών συνεργατών και η διατήρησή τους έχει αποδειχθεί μια πρόκληση για το Amazon, με ορισμένους να διαμαρτύρονται ότι η εμπειρία αγορών στον ιστότοπο αποτυγχάνει να επιδείξει τα δυνατά σημεία των μεμονωμένων εμπορικών σημάτων. Ένα παράδειγμα είναι η Nike, η οποία ξεκίνησε μια δοκιμή στο Amazon το 2017 που έληξε το 2019. Το συγκεκριμένο brand τόνισε το στρατηγικό της σχέδιο για την εξάλειψη των συνεργασιών που απέτυχαν να προσφέρουν στους πελάτες της μια διαφοροποιημένη εμπειρία, και να επικεντρωθεί περισσότερο στο να το κάνει αυτό με τον καταναλωτή του.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.