19 Απρ 2024
READING

Οι καταναλωτές στράφηκαν στην μεταπώληση των αγαθών τους στο eBay για να κερδίσουν επιπλέον χρήματα

4 MIN READ

Οι καταναλωτές στράφηκαν στην μεταπώληση των αγαθών τους στο eBay για να κερδίσουν επιπλέον χρήματα

Οι καταναλωτές στράφηκαν στην μεταπώληση των αγαθών τους στο eBay για να κερδίσουν επιπλέον χρήματα

Σύμφωνα με μία νέα έκθεση του eBay, οι Αμερικανοί διαθέτουν κατά μέσο όρο 36 ανεπιθύμητα αντικείμενα στα σπίτια τους, αξίας 3.675 δολαρίων, που θα μπορούσαν να μετατραπούν εύκολα σε μετρητά.Μάλιστα, κατά την διάρκεια της πανδημίας πολλοί άνθρωποι βρήκαν τρόπο να το κάνουν αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το EBay, Recommerce Report που κυκλοφόρησε πρόσφατα,  προσπάθησε να διερευνήσει τους παράγοντες που παρακίνησαν τους πωλητές των μεταχειρισμένων προϊόντων κατά το παρελθόν έτος και ανακάλυψε ότι η πλειοψηφία των πωλητών που ήταν νέοι στο eBay δήλωσαν ότι άρχισαν να πωλούν τα αγαθά που τους ανήκαν για να κερδίσουν επιπλέον χρήματα.

Η συγκεκριμένη έκθεση αντικατοπτρίζει αυτό που αποκάλυψε το eBay στην κοινοποίηση των κερδών του τον περασμένο μήνα: ότι, δηλαδή, η πανδημία οδήγησε περισσότερους ανθρώπους να αγοράζουν και να πωλούν στην πλατφόρμα του. Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου το 2020 αυξήθηκαν κατά 28% και ο ακαθάριστος όγκος των εμπορευμάτων – η αξία, δηλαδή, των αγαθών που πωλήθηκαν στην πλατφόρμα – αυξήθηκε κατά 21%. Συνολικά, για ολόκληρο το έτος, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 19% και ο ακαθάριστος όγκος των εμπορευμάτων αυξήθηκε κατά 17%, ξεπερνώντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ευρήματα της έκθεσης βασίζονται σε έρευνα 4.330 πωλητών και καταναλωτών eBay με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Έτσι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 72% των consumer-to-consumer πωλητών στο eBay που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι άρχισαν να πωλούν τα αγαθά που τους ανήκαν στο παρελθόν έτος για να κερδίσουν κάποια επιπλέον χρήματα, ενώ το 14% όλων των πωλητών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι άρχισαν να πωλούν τα πράγματα τους επειδή είχαν χάσει τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας.

Οι πωλητές στην Γερμανία, την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν διπλάσιες πιθανότητες από τους πωλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά να αναφέρουν την βιωσιμότητα και τα περιβαλλοντικά οφέλη του recommerce ως το κίνητρό τους για την πώληση των προ-ιδιόκτητων αγαθών, αφού στην Γερμανία, το 39% δήλωσε ότι οι θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ήταν ένας σημαντικός κινητήριος παράγοντας, σε σύγκριση με το 16% στις Ηνωμένες Πολιτείες που συμφώνησε με αυτήν την δήλωση.

Οι αγοραστές, από τη μία πλευρά, αποφάσισαν ότι ήθελαν μια αλλαγή και αγόρασαν για να ανανεώσουν τις συλλογές τους, ενώ οι πωλητές συνειδητοποιήσαν ότι δεν χρειάζονταν όλα όσα είχαν στην κατοχή τους και θα μπορούσαν να κερδίσουν κάτι από αυτά.

Παράλληλα, το EBay τον περασμένο μήνα, στην έκθεσή του «State of Trading Cards» δήλωσε ότι οι των πωλήσεις των συναλλαγματικών καρτών αυξήθηκαν κατά 142% το 2020, με 4 εκατομμύρια περισσότερες κάρτες να πωλούνται το 2020 σε σύγκριση με το 2019.

Ακόμη, το EBay έχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά των συλλεκτικών αντικειμένων και τη μεταπώληση των ειδών πολυτελείας αφού διαθέτει υπηρεσίες ελέγχου της ταυτότητας των προϊόντων για να δημιουργήσει στους αγοραστές την εμπιστοσύνη ότι αγοράζουν κάτι αυθεντικό, είτε πρόκειται για ένα Rolex αξίας 15.000 δολαρίων είτε για μία υπογεγραμμένη κάρτα μπέιζμπολ.

Επιπλέον, η πλατφόρμα ξεκίνησε κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους την υπηρεσία του «Authenticity Guarantee» για όλα τα ρολόγια που πωλούνται για 2.000 δολάρια ή περισσότερο. Μετά την πώληση, το ρολόι αποστέλλεται σε ένα κέντρο ελέγχου ταυτότητας, επαληθεύεται και δίνεται μια κάρτα ελέγχου ταυτότητας, προτού αποσταλεί στον αγοραστή.

Βέβαια, το EBay διαθέτει μια παρόμοια υπηρεσία για τα συλλεκτικά sneakers και σχεδιάζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας σε περισσότερες κατηγορίες φέτος.

Η κατηγορία των πολυτελών ρολογιών του EBay σημείωσε διψήφια αύξηση κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και η κατηγορία των sneakers σημείωσε ραγδαία αύξηση το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη κοινοποίηση των κερδών του eBay. Τέλος, τα πιο δημοφιλή προ-ιδιόκτητα στοιχεία που τίθενται πώληση, σύμφωνα με την έκθεση Recommerce της εταιρείας είναι τα εξής : κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, και άλλα ηλεκτρονικά είδη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.