25 Απρ 2024
READING

Η Volkswagen θα αποτελεί σύντομα τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο

2 MIN READ

Η Volkswagen θα αποτελεί σύντομα τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο

Η Volkswagen θα αποτελεί σύντομα τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο

Η Volkswagen  ετοιμάζεται να καταλάβει την πρώτη θέση ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, με σχέδια που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την λειτουργία έξι μονάδων παραγωγής κυψελών μπαταρίας 40 gigawatt ανά ώρα (GWh) σε λειτουργία στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Με σκοπό την πραγμάτωση αυτού του σχεδίου, η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε μια παραγγελία 10 ετών και αξίας 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Northvolt, την σουηδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών -και αυτό είναι μόνο ένα από τα έξι εργοστάσια που έχουν μπει στο πρόγραμμα, αφού ένα δεύτερο εργοστάσιο στη Γερμανία θα αρχίσει την παραγωγή το 2025.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, σοβαρές επενδύσεις σε υποδομές φόρτισης σε ολόκληρη την Κίνα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο απώτερος στόχος της είναι να αναπτύξει το δίκτυο γρήγορης φόρτισης στην Ευρώπη σε 18.000 σταθμούς με τον συνεργάτη της IONITY, 17.000 σημεία φόρτισης στην Κίνα μέσω της κοινής επιχείρησης CAMS New Energy Technology και να αυξήσει τον αριθμό των σταθμών γρήγορης φόρτισης στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 3.500!

Η εταιρεία ανακοίνωσε, συγχρόνως, την πρώτη τους εκδήλωση αφιερωμένη στην ηλεκτροκίνηση με τίτλο «Power Day» κάνοντας έναν σαφή υπαινιγμό στην «Battery Day» της Tesla. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι πρόκειται να μειώσουν το κόστος έως και κατά 50%. Ο ενοποιημένος σχεδιασμός της μπαταρίας, τον οποίο η εταιρεία ονόμασε Unified Premium Battery, θα κυκλοφορήσει το 2023 και θα χρησιμοποιηθεί στο 80% των μοντέλων ηλεκτροκίνησης. Το Audi Artemis, ένα πολυτελές sedan, θα είναι το πρώτο όχημα που θα εξοπλιστεί με την ενοποιημένη μπαταρία και θα κυκλοφορήσει το 2024.

Ο απώτερος στόχος της Volkswagen είναι να ενισχύσει και να αναπτύξει μια κυψέλη μπαταρίας στερεάς κατάστασης, την οποία η εταιρεία αναμένει για τα μέσα της δεκαετίας. Η VW έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην QuantumScape, την εταιρεία παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης. Αποφεύγοντας το πρόσθετο βάρος μιας παραδοσιακής μπαταρίας, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αυξάνουν την εμβέλεια τους κατά 30% και χαρακτηρίζονται από σημαντικά ταχύτερο χρόνο φόρτισης.

Επιπρόσθετα, η Scania AB, το τμήμα, δηλαδή, βαρέων φορτηγών και λεωφορείων της VW, σχεδιάζει επίσης να αυξήσει το μερίδιό της στην ηλεκτροκίνηση. Διαφοροποιώντας την θέση της από άλλους μεγάλους παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς που επέλεξαν κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν τη Δευτέρα ότι είναι αναμφισβήτητα δυνατή η ηλεκτροδότηση του τομέα των μεταφορών βαρέως τύπου.Τέλος, ατενίζοντας το τέλος της ζωής της συμβατικής μπαταρίας, η VW δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να ανακυκλώσει έως και το 95% της μπαταρίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.