29 Απρ 2024
READING

Η British American Tobacco Hellas πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα με αιχμή την τεχνολογία και 200 νέες θέσεις εργασίας με επίκεντρο το νέο προιόν glο Hyper

5 MIN READ

Η British American Tobacco Hellas πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα με αιχμή την τεχνολογία και 200 νέες θέσεις εργασίας με επίκεντρο το νέο προιόν glο Hyper

Η British American Tobacco Hellas πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα με αιχμή την τεχνολογία και 200 νέες θέσεις εργασίας με επίκεντρο το νέο προιόν glο Hyper

H British American Tobacco ανακοίνωσε ένα επενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ, με άξονα την υψηλή τεχνολογία και τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται από την επένδυσή της, επιλέγοντας την Ελλάδα ως μία από τις πιο σημαντικές αγορές διεθνώς για την ανάπτυξη των προϊόντων του glο hyper η οποία στηρίζεται στη θέρμανση αντί για την καύση καπνού. 

Η ΒΑΤ είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς που ιδρύθηκε το 1902. Κύριος σκοπός είναι να δημιουργήσει ένα «Καλύτερο Αύριο» (A Better Tomorrow), μειώνοντας τις επιπτώσεις της επιχείρησης στην υγεία μέσα από την δέσμευσή της για προσφορά στους ενήλικες καπνιστές καταναλωτές ενός ευρέος φάσματος δυνητικά λιγότερο βλαβερών προϊόντων.

Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, η ΒΑΤ Ηellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco , έναν διεθνή Όμιλο που απασχολεί περισσότερους από 53.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 αγορές. Μάλιστα, η Ελλάδα έχει επιλεγεί από τον όμιλο ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Μάλτα.

Ο σκοπός και το σύνθημα του Ομίλου να δημιουργήσει ένα «Καλύτερο Αύριο» (A Better Tomorrow), εσωκλείεται και προωθείται από την απόφασή του για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. Ακόμη, η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλλει σημαντικά στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι.

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση, γεγονός που καθιστά την συμμετοχή της στην ελληνική οικονομία ακόμα πιο ισχυρή.

Μάλιστα, αυτές οι κινήσεις μεταφράζονται σε σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, στην ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή περιφερειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, καθώς και σε ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων γύρω από την τεχνολογία για τους ενήλικους καταναλωτές, τους εργαζομένους, καθώς και το λιανεμπόριο, με σκοπό ένα «Καλύτερο Αύριο» για όλους.

Συγχρόνως, με τις νέες θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο και στο λιανεμπόριο που έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας βασισμένο στην τεχνολογία του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού glo hyper και των ειδικά σχεδιασμένων ράβδων καπνού Neo  με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες σε σχέση με το τσιγάρο για όσους διακόψουν πλήρως το κάπνισμα.

Η αφοσίωση της εταιρείας στην επιστημονική γνώση και εξέλιξη, εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα θέρμανσης του καπνού υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές πριν από την κυκλοφορία τους στην αγορά.

Είναι γνωστό ότι η BΑΤ επενδύει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών στο κάπνισμα προϊόντων, αφού πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας με διεθνή παρουσία  με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων. Ποικίλες ερευνητικές μελέτες είναι το αποτέλεσμα αυτής της αφοσίωσης που συνεισφέρουν στην εξέλιξη του ομίλου, στην ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών και στην δημιουργία νέων προϊόντων που θέτουν στο επίκεντρό τους τον καταναλωτή.

Όσον αφορά τις ερευνητικές δράσεις της εταιρείας στον χώρο του θερμαινόμενου καπνού, ο κ. Vitalii Kochenko, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, ανέφερε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή δεδομένου ότι βασικό στοιχείο του glo hyper είναι η τεχνολογία και η καινοτομία. Έτσι, οι ενήλικοι καταναλωτές που επιλέγουν να μην διακόψουν το κάπνισμα, έχουν στη διάθεσή τους μια εναλλακτική που συνδυάζει ένα σύστημα θέρμανσης υψηλής τεχνολογίας με ένα νέο και καινοτόμο σχήμα ράβδων καπνού.

Η πιο σημαντική διαφορά του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και των τσιγάρων είναι ότι ο καταναλωτής θερμαίνει το προϊόν σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την καύση με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ λιγότερες και χαμηλότερες εκπομπές τοξικών ουσιών και δυνητικά μειωμένοι κίνδυνοι για την υγεία σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά, αυτή η καινοτομία κρίνεται σήμερα πιο ουσιαστική και αναγκαία από ποτέ για τους ενήλικες καπνιστές και την θωράκιση του αναπνευστικού συστήματός τους. Ως εκ τούτου, η προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης μαζί με τη χαρακτηριστική λειτουργία boost στοχεύουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών των σύγχρονων και ενήλικων καταναλωτών.

Το glo hyper είναι το τελευταίο μοντέλο του προϊόντος θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης καπνού με τις ράβδους καπνού Neo που είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με την συσκευή. Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε με μεγάλη επιτυχία πριν από αρκετά χρόνια στην Ιαπωνία, ενώ το προϊόν ήρθε στην Ελλάδα το 2018 και διαθέτει πλέον παρουσία στις σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως.

Η ΒΑΤ Ηellas ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των καιρών μας τόσο ενισχύοντας την οικονομία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας με σκοπό την καταπολέμηση της ύφεσης όσο και επενδύοντας στην καινοτομία νέων προϊόντων που στοχεύουν στη μείωση των κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.