20 Απρ 2024
READING

5 digitally native μάρκες για παρακολούθηση

5 MIN READ

5 digitally native μάρκες για παρακολούθηση

5 digitally native μάρκες για παρακολούθηση

Οι επιχειρήσεις direct-to-consumer, όπως οι Casper, Away και Glossier δημιουργούν επαφή με τους καταναλωτές μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, έχουν ευέλικτες αλυσίδες εφοδιασμού και φθηνότερες τιμές για να μπορούν  “διαταράξουν” το λιανικό εμπόριο – με αποτέλεσμα  γρήγορα να μεγαλώνουν.

Ίσως δεν υπήρξε ποτέ καταλληλότερος χρόνος για να ξεκινήσει ένα digitally native εμπορικό σήμα. Τα επιχειρηματικά κεφάλαια τροφοδοτούν online σήματα σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, από την ομορφιά και τα ενδύματα έως τα υποδήματα και τα στρώματα. Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν ακόμη πιο εύκολο για τις ψηφιακές μάρκες να περικόπτουν τον “ενδιάμεσο” και να ενθαρρύνουν μια άμεση σχέση με τους καταναλωτές.

Η κάθετη ολοκλήρωση των παραγγελιών, οι ευέλικτες αλυσίδες εφοδιασμού και οι υποσχέσεις για δωρεάν και γρήγορη παράδοση συμβάλλουν επίσης στην τόνωση της φήμης των εμπορικών σημάτων όπως οι Casper, Glossier και Away μεταξύ των αγοραστών που αναζητούν ευκολία και αυθεντικότητα. Πολλοί παραδοσιακοί λιανοπωλητές αναζητούν επίσης αυτούς τους τύπους “φρέσκων” εμπορικών σημάτων για να δώσουν νέα πνοή στις επιχειρήσεις τους και να προσεγγίσουν νέους, αστικούς πελάτες. Η Walmart, για παράδειγμα, εξαγόρασε τον ψηφιακό πρωτοπόρο Bonobos ενώ η Target είχε προσπαθήσει να αγοράσει το Casper για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την συναλλαγή επένδυσε σε αυτό.

Ενώ αυτά τα εμπορικά σήματα ξεκίνησαν online, σχεδόν όλα επεκτείνουν τη φυσική τους παρουσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, οι πρώην καθαρά online παίκτες αναμένεται να κατασκευάσουν περί τα 1500 καταστήματα, σύμφωνα με την εμπορική εταιρία ακινήτων JLL.

Υπάρχουν πολλά μαθήματα – και κάποιες παγίδες – που συλλέγονται από αυτές τις ψηφιακά μάρκες. Εδώ είναι 5 ψηφιακές μάρκες που αξίζει να παρακολουθήσουμε την πορεία τους.

  1. Away Σε λιγότερο από τρία χρόνια, οι ιδρυτές της Away, Jen Rubio και ο Steph Korey οι οποίοι ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους στο Warby Parker δημιούργησαν ένα brand lifestyle με υψηλές επιδιώξεις που προωθεί.Τροφοδοτούμενη με εκατομμύρια δολάρια από χρηματοδότηση, το εμπορικό σήμα αποσκευών κλιμακώθηκε γρήγορα με την ψηφιακή και φυσική παρουσία του. Καθώς η εταιρεία κινείται πέρα ​​από τον αρχικό κύριο πελάτη του Instagram, τα καταστήματα αποτελούν σημαντικά εργαλεία marketing. Η Away, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 800.000 βαλίτσες από την έναρξή της, έχει δώδεκα καταστήματα σε μεγάλες αμερικανικές αγορές  και ένα στο Λονδίνο. Το επόμενο βήμα για την Away είναι να ξεπεράσει την αντίληψή της ως αγαπημένη των Millenials και να αποδείξει τον εαυτό της ως έναν πραγματικό πρωτοπόρο της κατηγορίας.

  2. Casper Τα τελευταία επτά χρόνια, η Casper έχει γίνει μια σημαντική δύναμη στον ανταγωνιστικό χώρο του στρώματος. Η εταιρεία, που γεννήθηκε ως αποκλειστικός e-tailer, συνεργάστηκε με την Target για να φέρει τα προϊόντα της σε καταστήματα, ενώ πειραματίζεται με αυτόνομα καταστήματα. Με την υποστήριξη συνολικής χρηματοδότησης ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία έχει διπλασιαστεί σε φυσικά καταστήματα. Τον 2018, η Casper δημιούργησε το πρώτο της μόνιμο κατάστημα. Λίγο αργότερα, η εταιρεία παρουσίασε σχέδια για την κατασκευή ενός στόλου 200 καταστημάτων έως το 2022 ενώ μέχρι τώρα έχει ήδη 67.Αυτά τα εξαιρετικά βιωματικά καταστήματα απέχουν πολύ από το κατάστημα στρώματος του παρελθόντος. Ένα concept store στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, χρεώνει 25 δολάρια για ένα 45 λεπτό υπνάκο. Το μοντέλο bed-in-a-box του Casper, που αναπτύσσεται επίσης από νεωτεριστές όπως το Tuft & Needle, το Purple και το Leesa, προσφέρει 100 ημέρες εγγύησης και την ευκολία των online αγορών. Η εστίαση της εταιρείας παρέμεινε κατά κύριο λόγο στις Η.Π.Α., αλλά επίσης πραγματοποιεί κινήσεις προς τον Καναδά, συνεργαζόμενη με το Hudson’s Bay και το Indigo Books and Music. Η μάρκα αντιμετωπίζει ένα λαμπρό μέλλον, αλλά η συνεχής καινοτομία είναι αυτό που λένε τα στελέχη της ότι της εξασφαλίζει την ηγετική της θέση στην κατηγορία.

  3. Allbirds Η μοντέρνα μάρκα υποδημάτων, Allbirds έχει γίνει γρήγορα αγαπημένη στους Millenials με ένα βασικό προϊόν που στοχεύει στο να είναι τα “πιο φυσικά” παπούτσια, τα οποίο είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά όπως μαλλί μερινό, ίνες από ευκάλυπτο και ζαχαροκάλαμο. Το οκτώ ετών brand με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές, Tim Brown και Joey Zwillinger. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με εκτίμηση της The Wall Street Journal, η εταιρεία εκτιμάται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μάρκα υποδημάτων έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ψηφιακή και φυσική ανάπτυξη. Η εταιρεία διαθέτει 22 καταστήματα – και τα προιόντα της είναι διαθέσιμα σε 35 χώρες.

  4. Glossier Η επτά ετών Glossier έχει “ταράξει” γρήγορα την αγορά ομορφιάς με ένα μοντέλο που εξαρτάται από την ενθάρρυνση της κοινότητας και την αλληλεπίδραση μεταξύ των αγοραστών των κοινωνικών μέσων. Πέρυσι, το LinkedIn την ονόμασε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη startup του 2020 μεταξύ ενός καταλόγου ιδιωτικών εταιρειών 10 ετών ή νεότερων, με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους. Καταγράφηκε ετήσιος ρυθμός αύξησης των εργαζομένων για την εταιρεία κατά 257%.Ως επί το πλείστον, η μάρκα παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ψηφιακή. Το 2016, η Glossier άνοιξε το πρώτο μόνιμο εκθεσιακό χώρο στο SoHo.

  5. Everlane Ιδρύθηκε το 2011 από τον Michael Preysman και τον Jesse Farmer, η μάρκα ενδυμάτων εμφανίστηκε περίπου την ίδια χρονική στιγμή που το πρώτο κύμα digitally native πρωτοπόρων, όπως το Warby Parker και το Bonobos, άρχισαν να δημιουργούν “θόρυβο” με μοντέλα άμεσης πώλησης. Στον πυρήνα της μάρκας υπήρξε ανέκαθεν η δέσμευση για μια διάφανη αλυσίδα εφοδιασμού.Μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη, τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν στους The New York Times ότι δεν θα σκέφτονταν ποτέ να ανοίξουν ένα φυσικό κατάστημα. Ωστόσο, μετά από μερικά πειράματα με popup καταστήματα, η εταιρεία άνοιξε δύο μόνιμα καταστήματα 1.000 τετραγωνικών μέτρων στο SoHo και στο Mission District του Σαν Φρανσίσκο.Πλεον η εταιρεία έχει επτά καταστήματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.