25 Απρ 2024
READING

Οι 10 κορυφαίες καινοτόμες εταιρείες λιανικής πώλησης για το 2021

2 MIN READ

Οι 10 κορυφαίες καινοτόμες εταιρείες λιανικής πώλησης για το 2021

Οι 10 κορυφαίες καινοτόμες εταιρείες λιανικής πώλησης για το 2021

Από την Depop, μια πλατφόρμα κοινωνικού εμπορίου για μεταχειρισμένα ρούχα που έχει προσελκύσει σημαντικά ποσοστά των ατόμων της γενιάς Ζ μέχρι την Nike, με τα αθλητικά είδη με παγκόσμια εμβέλεια η ετήσια κατάταξη της Fast Company για τις 10 κορυφαίες καινοτόμες εταιρείες λιανικής πώλησης του 2021 δείχνει πόσο ευρύ ήταν το λιανικό τοπίο κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους και υπογραμμίζει την μεταβαλλόμενη φύση της λιανικής καινοτομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η φετινή κατάταξη κυριαρχείται από τους μη παραδοσιακούς παίκτες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων ενός online site που αφιερώνεται σε προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (Carewell), ένα made-to-order σύστημα παραγωγής στο οποίο μπορούν να συνδεθούν εξίσου εύκολα εταιρείες και σχεδιαστές (Resonance) και μια εταιρεία που βασίζεται σε ένα συνδρομητικό μοντέλο και εμπορεύεται είδη πολυτέλειας, όπως τσάντες,  ρούχα και οικιακά αγαθά που κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια με τις πολύ γνωστές εταιρείες των ειδών πολυτελείας όπως η Prada, αλλά σε πιο προσιτές τιμές (Italic).

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κατάλογος αντικατοπτρίζει επίσης την όλο και αυξανόμενη δημοτικότητα των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και των αξεσουάρ. Έτσι, εκτός από το Depop, στην λίστα περιλαμβάνεται και η Rebag. Η συγκεκριμένη εταιρεία ξεχωρίζει στην αγορά μεταπώλησης επειδή αγοράζει προϊόντα απευθείας από τους πωλητές και κατέχει η ίδια όλα τα προϊόντα που εμφανίζονται στον ιστότοπό της και στα καταστήματά της.

Ακολουθεί μια σύντομη ανασκόπηση της κατάταξης των καινοτόμων εταιρειών λιανικής πώλησης σύμφωνα με το Fast Company 2021.

  1. SHOPIFY: λόγω της σημαντικής προσφοράς του στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής παρουσίας των μικρών επιχειρήσεων 
  2. NIKE: για την δημιουργία ισχυρών και βιωματικών εμπειριών με τους πελάτες της
  3. RESONANCE: για την απλοποίηση της on demand παραγγελίας
  4. DEPOP: για την καλλιέργεια και την ενίσχυση της επόμενης γενιάς των σχεδιαστών με επίκεντρο την βιωσιμότητα
  5. THE CITIZENRY: λόγω της αναγνώρισης των δημιουργών και των παραγωγών ως σχεδιαστές
  6. ULTA BEAUTY: για την κλιμάκωση της εφαρμογής των εργαλείων εικονικής δοκιμής μακιγιάζ όταν οι καταναλωτές το χρειάζονταν πιο πολύ
  7. ITALIC: για τον εκδημοκρατισμό της βιομηχανίας των πολυτελών ειδών
  8. CAREWELL: για την δημιουργία μίας πλατφόρμας αντίστοιχης του Amazon για τα προϊόντα της κατ’ οίκον υγειονομικής περίθαλψης 
  9. REBAG: για τη δημιουργία της πλατφόρμας μεταπώλησης για τις τσάντες των εταιρειών πολυτελείας
  10. CANADA GOOSE: για την μετατροπή των καταστημάτων και των βιτρινών σε τρόπον τινά εκθεσιακούς χώρους 

Με πληροφορίες από το Fast Company

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.