25 Απρ 2024
READING

Η Apple ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα της σχετικά με την υγεία των γυναικών 

2 MIN READ

Η Apple ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα της σχετικά με την υγεία των γυναικών 

Η Apple ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα της σχετικά με την υγεία των γυναικών 

Πρόσφατα, η Apple προέβη στην ανακοίνωση των πρώιμων αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την μελέτη της εταιρείας για τα ζητήματα της ακοής. Μάλιστα, η έρευνα εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και τα στοιχεία κυκλοφόρησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής αποδίδοντας κάποιου είδους φόρο τιμής σε αυτήν. Πλέον και δεδομένου ότι προηγήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εταιρεία κυκλοφορεί επίσης αποτελέσματα που συνδέονται με τη μελέτη της για την κατάσταση της υγείας συγκεκριμένα για τις γυναίκες.

Όπως ακριβώς με την γενική μελέτη της ακρόασης και της ακοής, τα στοιχεία συλλέγονται από εκείνες τις γυναίκες που επιλέγουν να συμμετάσχουν μέσω της ερευνητικής εφαρμογής που ξεκίνησε η εταιρεία το 2019. Προφανώς, όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος των εντατικών προσπαθειών της Apple να υιοθετήσει μια πιο σοβαρή προσέγγιση ως προς την υγεία των χρηστών, η οποία οικοδομήθηκε, εν μέρει, στην βάση των δεδομένων που συλλέγονται μέσω του Apple Watch και του iPhone.

Έτσι, τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζουν ότι τα συμπτώματα όπως η ναυτία και οι αλλαγές στην ρουτίνα του ύπνου είναι κοινά σε πολλές γυναίκες, μαζί με κάποια άλλα συμπτώματα όπως το πρήξιμο και οι κράμπες. Η μελέτη σημειώνει, επίσης, ότι πολλά από τα συμπτώματα που εντοπίστηκαν είναι κοινά και εμφανίζονται στην πλειονότητα των χρηστών ανεξάρτητα από την ηλικία και την φυλετική ομάδα— παρόλο που μπορεί να μην συζητώνται ευρέως. Μάλιστα, η εταιρεία σημειώνει ότι, εν μέρει, ο σκοπός της έρευνας είναι να από-στιγματίσει τις συζητήσεις γύρω από αυτά τα είδη των συμπτωμάτων.

Όσον αφορά την έρευνα, τα δεδομένα συλλέχθηκαν από περίπου 10.000 συμμετέχουσες με έδρα τις ΗΠΑ και αφορούν σε μία σειρά διαφορετικών ηλικιών και εθνοτικών ομάδων. Ακόμη, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της συλλογής δεδομένων βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια, η Apple και οι ερευνητικοί συνεργάτες της αναζητούν τρόπους για να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ των εμμηνορροϊκών κύκλων και μιας ποικιλίας διαφορετικών ιατρικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της στειρότητας, του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και της περιεμμηνόπαυσης.

Έτσι, ερευνητές και γιατροί στην επιστημονική κοινότητα επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον εμμηνορροϊκό κύκλο, τη σχέση του με τη μακροπρόθεσμη υγεία, καθώς και περισσότερα για τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το μήκος και τα χαρακτηριστικά του κύκλου, με σκοπό την δημιουργία ενός μεγάλου και θεμελιώδους συνόλου δεδομένων για το θέμα αυτό, το οποίο μπορεί τελικά να οδηγήσει σε περαιτέρω ανακάλυψη και καινοτομία στην έρευνα και φροντίδα της υγείας των γυναικών.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.