Κάθε business είναι μια data business

Ό, τι και αν πουλάει μια επιχείρηση πρέπει να συλλέγει πληροφορίες για τους πελάτες της – έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν την επιχείρησή καλύτερη. Αυτό δεν απαιτεί δαπανηρή τεχνολογία ή Α.Ι. ή μηχανική μάθηση. Χρειάζεται απλά ένα καλό σχέδιο.Η επιστήμη δεδομένων η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για κάθε επιχείρηση σήμερα, δεν έχει σχέση μόνο με την πρόσληψη επιστημόνων δεδομένων και / ή την δαπάνη ακόμα περισσότερου χρόνου και χρήματος για την τεχνολογία.

Δεν είναι λάθος να επενδύσουμε στο μέλλον και οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος της πορείας, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε σήμερα μια περιουσία για να ξεκινήσουμε το σωστό μονοπάτι προς την κατεύθυνση των δεδομένων.

Επειδή η προσέγγιση και η υλοποίηση έχει μεγαλύτερη σημασία από τα πραγματικά τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούμε.Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι η επιτυχία στην διαχείριση δεδομένων έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την αποφασιστικότητα – την επιθυμία να κάνεις τη διαφορά προς το καλύτερο για την επιχείρησή σου – παρά με τα χρήματα που επενδύονται.

Κάθε επιχείρηση πρέπει να παρακολουθεί και να συλλέγει τις σωστές πληροφορίες εγκαίρως και, στη συνέχεια, να επικοινωνεί αποτελεσματικά τις πληροφορίες αυτές σε ολόκληρο τον οργανισμό γιατί είναι ζωτικής σημασίας.Τα “σιλό”, η μυστικότητα και η απροθυμία να μοιραστούν τα δεδομένα είναι υπολείμματα μιας μακρόχρονης εποχής, όταν μόνο εκείνοι που «έπρεπε» να γνωρίζουν τι συνέβαινε είχαν πρόσβαση στην πληροφορία.

Σήμερα, όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουμε μια “έξυπνη” επιχείρηση.Η ανταλλαγή δεδομένων είναι τελικά σαν ανταλλαγή ιδεών και η κοινή χρήση δεν μειώνει τη δύναμη και την αξία των δεδομένων.Το πιο σημαντικό είναι κυρίως να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και στη συνέχεια να παρακολουθείται η οπή των δεδομένων και αυτό επαναφέρει το παλιό κλισέ: “αυτό που μετριέται είναι αυτό που βελτιώνεται.”

Κάθε μια επιχείρηση πρέπει να έχει αναπτύξει συστήματα που επιτρέπουν στην ομάδα να καθορίσει τις μετρήσεις που είναι κρίσιμες για να παρακολουθεί πόσο καλά ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών και τις επιθυμίες τους.Η εστίαση στα τρία κύρια μέρη της διαδικασίας είναι απαραίτητη: συλλογή δεδομένων η μέτρηση δεδομένων και η ενσωμάτωση των δεδομένων πίσω στην επιχείρηση.Αν δεν μετατραπούν τα δεδομένα σε γεγονότα και δεν μοιραστούν αποτελεσματικά αυτά τα γεγονότα με την ομάδα σε κάθε επίπεδο, θα χαθεί ολόκληρη η αξία και η χρησιμότητα των πληροφοριών που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν.