20 Απρ 2024
READING

Το Netflix παρακολουθεί τον «δανεισμό» κωδικών πρόσβασης στην υπηρεσία του

2 MIN READ

Το Netflix παρακολουθεί τον «δανεισμό» κωδικών πρόσβασης στην υπηρεσία του

Το Netflix παρακολουθεί τον «δανεισμό» κωδικών πρόσβασης στην υπηρεσία του

Το φαινόμενο οι συνδρομητές του Netflix να “δανείζουν” σε κάποιον άλλον τον κωδικό πρόσβασης τους στην υπηρεσία φαίνεται ότι άρχισε να παρακολουθείται πιο στενά από την εταιρεία.Ο κολοσσός στον τομέα του streaming ετοιμάζεται να θέσει προς δοκιμή ένα νέο εργαλείο που θα μπορούσε να του δώσει αυτό που χρειάζεται ώστε να τελειώσει μια και καλή τη δυνατότητα διαμοιρασμού ενός λογαριασμού από διάφορους χρήστες που δεν συνδέονται.

Συγκεκριμένα όταν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο οι χρήστες διαβάζουν ότι «εάν δεν μένετε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε τον δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε.» Για να συνεχίσουν, πρέπει να επαληθεύσουν τον λογαριασμό με ένα e-mail ή μήνυμα ή να δημιουργήσουν έναν νέο λογαριασμό με δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως «αυτή η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν λογαριασμούς Netflix έχουν εξουσιοδότηση να το κάνουν.» Δεν είναι σαφές εάν όλοι οι χρήστες στη δοκιμή πρέπει να βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση IP για να ληφθούν υπόψη πως μένουν στο ίδιο νοικοκυριό.Σύμφωνα με τους όρους του Netflix, ένας λογαριασμός μπορεί να κοινοποιηθεί μόνο στα μέλη ενός ίδιου νοικοκυριού: «Η υπηρεσία Netflix και οποιοδήποτε περιεχόμενο προβάλλεται μέσω της υπηρεσίας μας προορίζονται μόνο για προσωπική και μη εμπορική χρήση», και δεν μπορούν να κοινοποιούνται σε άτομα εκτός του νοικοκυριού.

Μέχρι τώρα, το Netflix έθετε όριο μόνο στο ταυτόχρονο streaming.Αλλά σε κάποιο σημείο, αυτό πιθανότατα θα αλλάξει. Η ερευνητική εταιρεία Magid υπολογίζει ότι το 35% των millennials μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης. Με τόσους ανταγωνιστές στη συγκεκριμένη αγορά, κάθε επιπλέον συνδρομή σημαίνει και περισσότερα έσοδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.