19 Απρ 2024
READING

Η Urban Outfitters με συνδρομητικό πρόγραμμα για να αυξήσει την πιστότητα των καταναλωτών

4 MIN READ

Η Urban Outfitters με συνδρομητικό πρόγραμμα για να αυξήσει την πιστότητα των καταναλωτών

Η Urban Outfitters με συνδρομητικό πρόγραμμα για να αυξήσει την πιστότητα των καταναλωτών

Η Urban Outfitters τον Φεβρουάριο άρχισε να δοκιμάζει ένα συνδρομητικό πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν αποστολή και επιστροφές προϊόντων καθώς και άλλα οφέλη από τα brands όπως η Urban Outfitters, η Anthropologie και η Free People. Η εταιρεία σχεδιάζει να τρέξει πιλοτικά το πρόγραμμα συμμετοχής για 6 έως 12 μήνες, ανάλογα με τον αριθμό των πελατών που θα εγγραφούν και θα συνεχίσουν την εφαρμογή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να οδηγεί σε αυξημένη συχνότητα τις συναλλαγές, να ενισχύσει τις πωλήσεις και να προσελκύει νέους πελάτες. Μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε τη δοκιμή στην Ατλάντα και το Ντάλας στις ενδεικτικές τιμές των 48 ή των 98 δολαρίων.

Η δοκιμή της Urban Outfitters για ένα πρόγραμμα συνδρομής επί πληρωμή εφαρμόστηκε καθώς η εταιρεία αναζητά τρόπους για να αναζωπυρώσει την αύξηση των πωλήσεων μετά την πανδημία που οδήγησε σε προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων και μειωμένη κυκλοφορία των καταναλωτών στους εμπορικούς δρόμους. Μάλιστα, οι πωλήσεις του τετάρτου τετράμηνου του προηγούμενου οικονομικού έτους μειώθηκαν κατά 7% στα 1,09 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και, παράλληλα, ο αριθμός των ψηφιακών πελατών αυξήθηκε κατά 50%.

Η Urban Outfitters δοκιμάζει τώρα αν μπορεί να ενισχύσει το επίπεδο της πιστότητας  των καταναλωτών μέσα από ένα συνδρομητικό πρόγραμμα μελών και η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει την κυκλοφορία των καταστημάτων και να υποστηρίξει την ταχέως αναπτυσσόμενη ψηφιακή της επιχείρηση προσφέροντας ένα ευρύτερο φάσμα παροχών, όπως δωρεάν αποστολή και επιστροφές, έκπτωση 15% στις αγορές, κουπόνι 10 δολαρίων κάθε μήνα, εκπτώσεις στην υπηρεσία ενοικίασης ειδών ένδυσης και πρόσβαση σε προσφορές και εκδηλώσεις μεταξύ των brands της εταιρείας.

Φυσικά, ένα συνδρομητικό πρόγραμμα θα μπορούσε να βοηθήσει την Urban Outfitters να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για πιο βολικές εμπειρίες αγορών μετά από ένα χαοτικό έτος που άλλαξε άρδην τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δύναται να προσφέρει στην εταιρεία έναν τρόπο να συγκεντρώσει δεδομένα σχετικά με τους πελάτες της για να την βοηθήσει να τελειοποιήσει το μάρκετινγκ και τις προωθητικές της ενέργειες σε μια εποχή που τα third-party δεδομένα γίνονται όλο και πιο σπάνια.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα μέλη των συνδρομητικών επί πληρωμή υπηρεσιών έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να επενδύσουν χρήματα σε ένα εμπορικό σήμα μετά την εγγραφή τους, σε σύγκριση με μόνο το 30% από τα δωρεάν προγράμματα πιστότητας που θα προέβαινε σε αντίστοιχες κινήσεις, σύμφωνα με την McKinsey και μία σχετική έρευνα που εκπονήθηκε κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους. 

Έτσι, τα επί πληρωμή προγράμματα πιστότητας οδηγούν σε πιο συχνές αγορές, μεγαλύτερο όγκο αγορών και στενότερη επαφή με την εκάστοτε εταιρεία σε σύγκριση με τα δωρεάν προγράμματα πιστότητας. Αυτό καθιστά τα μέλη που πληρώνουν για την συνδρομή τους περισσότερο πολύτιμα από τα μέλη που δεν πληρώνουν, ακόμη και όταν τα έσοδα από τις συνδρομές των μελών υπολογίζονται ξεχωριστά, όπως διαπίστωσε η McKinsey.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να δοκιμάσουν και να κατανοήσουν το βαθμό στον οποίο οι πελάτες ενδιαφέρονται για αυτές τις προσφορές και στη συνέχεια να είναι σε θέση να μετρήσουν με την πάροδο του χρόνου τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες ανταποκρίνονται και αν η συμπεριφορά τους αλλάζει με βάση την συνδρομητική συμμετοχή τους ή όχι.

Το πιλοτικό πρόγραμμα της Urban Outfitters είναι κάπως ασυνήθιστο για μία εταιρεία που πωλεί ως επί το πλείστον ενδύματα. Το Amazon ξεκίνησε ένα συνδρομητικό πρόγραμμα για το Amazon Prime το 2005 για να προσφέρει δωρεάν διήμερη αποστολή στα περισσότερα προϊόντα της και έκτοτε επέκτεινε τα οφέλη του προγράμματος για να συμπεριλάβει την πρόσβαση στην υπηρεσία streaming video και την ροή της μουσικής. 

Με το ηλεκτρονικό εμπόριο να γίνεται η μεγαλύτερη προτεραιότητα για τους λιανοπωλητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όλο και περισσότερες εταιρείες εξέτασαν ανάλογα προγράμματα. Τέλος, η Urban Outfitters θα παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την συμμετοχή στο πρόγραμμα στις μελλοντικές αναφορές των κερδών.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.