25 Απρ 2024
READING

Η Dufry κερδίζει σημαντικό έδαφος στην αγορά της Αμερικής

2 MIN READ

Η Dufry κερδίζει σημαντικό έδαφος στην αγορά της Αμερικής

Η Dufry κερδίζει σημαντικό έδαφος στην αγορά της Αμερικής

Τα πιο ευέλικτα ταξίδια και οι μειωμένες ή λιγότερο αυστηρές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις επέτρεψαν στην Αμερική να αποκτήσει μεγαλύτερη προβολή και ισχύ στην Dufry, τον μεγαλύτερο λιανοπωλητή στον χώρο των αεροδρομίων στον κόσμο, καθώς οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική μειώθηκαν κατά 73% κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους και κατά περισσότερο από 80% το τελευταίο τρίμηνο.

Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των πωλήσεων της Αμερικής το 2020 ανέβηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες στο 45%. Η σχετική ισχύς και ευελιξία της Αμερικής σημαίνει ότι η Dufry έχει πλέον μεγαλύτερη έκθεση σε εγχώρια και ενδοπεριφερειακά ταξίδια και λιγότερη εξάρτηση από τις αγορές των αφορολόγητων ειδών, ένα θετικό σημείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια μειώθηκαν κατακόρυφα και συνεχίζουν να φθίνουν και κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Σε γενικές γραμμές εκτιμάται ότι οι μεγάλες μετατοπίσεις υπογραμμίζουν τη μετασχηματιστική φύση της πανδημίας, εκθέτοντας τόσο τις αδυναμίες όσο και τις δυνάμεις στις περισσότερες από 2.400 μονάδες καταστημάτων της Dufry, οι οποίες εντοπίζονται σε αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλες τοποθεσίες αφορολόγητων προϊόντων στο κέντρο της πόλης και στα σύνορα.

Είσοδος στην αγορά της Κίνας 

Εν τω μεταξύ, μια κοινή επιχείρηση με την Alibaba με σκοπό την είσοδο στο λιανικό εμπόριο ταξιδιών στην Κίνα και το πρώτο κατάστημα της Dufry στο Hainan στο Mova Mall στο Haikou, θα προσφέρει σαφώς κάποια οφέλη φέτος. Ωστόσο, η πλήρης λειτουργία καταστημάτων δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τις αρχές του 2022.

Με βάση τις τοποθεσίες όπου τα περισσότερα καταστήματα έχουν ξανανοίξει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι θα είναι η Αμερική που θα οδηγήσει την εύθραυστη ανάκαμψη της Dufry κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους. Μέχρι τον Φεβρουάριο-σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την ανάκαμψη των αεροδρομίων- η Dufry είχε  ανοικτά 1.300 καταστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% της δυναμικής των πωλήσεων της.

Τα περισσότερα από αυτά, δηλαδή πάνω από 600, βρίσκονται σε αεροδρόμια των ΗΠΑ όπως η Ατλάντα, το Ντένβερ, το Μαϊάμι και η Τάμπα και ακόμη 300 βρίσκονται σε αγορές της Λατινικής Αμερικής όπως η Χιλή και η Κολομβία.Συνολικά, το 72% των τοποθεσιών της Dufry βρίσκεται σήμερα στην Αμερική και η εταιρεία εκτιμά ότι από εκεί θα ξεκινήσει η ανάκαμψη για την λειτουργία της μέχρις ότου επανέλθει η Ευρωπαϊκή αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.