26 Απρ 2024
READING

Η Apple κυκλοφορεί μια σειρά φιλικών προς τα παιδιά podcasts

4 MIN READ

Η Apple κυκλοφορεί μια σειρά φιλικών προς τα παιδιά podcasts

Η Apple κυκλοφορεί μια σειρά φιλικών προς τα παιδιά podcasts

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συνεργάζεται με την Common Sense Media με σκοπό να επιμεληθεί και να παράγει μια σειρά φιλικών προς τα παιδιά podcasts στις ΗΠΑ λαμβάνοντας υπόψιν το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ψυχαγωγία που βασίζεται στον λόγο και δεν περιλαμβάνει εικόνα μεταξύ των μελών των οικογενειών. Αυτό το ενδιαφέρον, εν μέρει, θα μπορούσε να έχει προκληθεί από την πανδημία και την επιθυμία των γονέων να μειώσουν τον χρόνο που τα παιδιά εκτίθενται σε οθόνες.

Μέσω μιας νέας ιστοσελίδας στο Apple.co/showsforkids (η οποία εγκαινιάζει τα podcasts της Apple), η Apple συνεργάστηκε με την Common Sense Media για να ομαδοποιήσει τα podcasts ανά ηλικιακή ομάδα καθώς και ανά θέμα. Κατά την έναρξη της κυκλοφορίας, η συλλογή διαθέτει δημιουργούς περιεχομένου όπως η Tinkercast, η American Public Media, η Gen-Z Media, το Nickelodeon κ.ά.

Επιπλέον, εκτός από τις ομάδες κατά ηλικία, υπάρχουν επίσης τέσσερις θεματικές συλλογές διαθέσιμες: η Common Sense Media Picks, που περιλαμβάνει τις αγαπημένες κλασικές οικογενειακές επιλογές,  One More!, που αφορά σε ιστορίες μυστηρίου και δράσης, την Kids Know Best, που περιλαμβάνει τις αγαπημένες επιλογές των παιδιών, και την Story Time, που αφορά σε shows που βασίζονται στις αφηγήσεις ιστοριών.

Ο ιστότοπος πρόκειται να ενημερώνεται κάθε μήνα για να συμπεριλαμβάνει νέες και δημοφιλείς εκπομπές και να εισαγάγει νέα επεισόδια που αφορούν σε σημαντικά ιστορικές και πολιτιστικές στιγμές, όπως για παράδειγμα η ημέρα της Γυναίκας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Apple.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι η επιλογή των εκπομπών έχει μελετηθεί και επιμεληθεί χρησιμοποιώντας το ίδιο είδος προσέγγισης που χρησιμοποιείται και εφαρμόζεται από την Common Sense Media για άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, βιβλία, εφαρμογές και παιχνίδια. Μάλιστα, το λανσάρισμα ακολουθεί το πρόσφατο ντεμπούτο της Apple για έναν ιστότοπο  που ονομάζεται «Apple for Kids» και πρόκειται να βοηθήσει τους γονείς να εκμεταλλευτούν καλύτερα τις συσκευές με σκοπό την αποδοτικότερη χρήση από την μεριά των παιδιών.

Αλλά σε αντίθεση με τη χρήση των συσκευών της Apple από τα παιδιά, η τρέχουσα αγορά για τα podcasts των παιδιών είναι σχετικά μικρή, αφού κανένα από τα 100 κορυφαία podcasts της Apple δεν απευθύνεται στα παιδιά, για παράδειγμα.

Ωστόσο, οι ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν ότι η αγορά των παιδιών μπορεί να αυξηθεί παράλληλα με τη συνολική αγορά των podcast για ενήλικες. Επιπλέον, όπως ανέφερε πρόσφατα η Morning Consult, η πανδημία έδωσε μεγάλη ώθηση στην βιομηχανία του ήχου, καθώς οι γονείς αγωνίστηκαν για να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Μάλιστα, ένα κορυφαίο podcast των παιδιών,το «Wow in the World» από το NPR, σημείωσε αύξηση κατά 94% στις λήψεις στις 13 εβδομάδες μετά την εκδήλωση της πανδημίας σε σύγκριση με την προ-πανδημική εποχή.

Ακόμη, σε μια άλλη πρόσφατη ανάλυση, η έκθεση Spoken Word Audio Report του NPR για το 2020 διαπίστωσε ότι το 15% των ενηλίκων των ΗΠΑ άκουγαν εκπομπές ήχου με τα παιδιά τους και άρα υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι πολλοί γονείς ήταν ήδη συν-ακροατές με τα παιδιά. Επιπλέον, η έρευνα από την Kids Listen, μια μη κερδοσκοπική ομάδα για τα podcasts των παιδιών, διαπίστωσε ότι το 89% των παιδιών που ακούν podcasts είναι ηλικίας 8 ετών ή κάτω, σύμφωνα με την Morning Consult.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η Apple, φημολογείται ότι εξετάζει μια νέα υπηρεσία συνδρομής podcast για να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Spotify έτσι έχει αρχίσει φαινομενικά να δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτές τις λειτουργίες, και έχει ξεκινήσει παράλληλα ένα νέο franchise, το Apple Podcasts Spotlight, για να αναδείξει νέους ενδιαφέροντες δημιουργούς.Έτσι, η προσθήκη των παιδικών προγραμμάτων θα μπορούσε να ενισχύσει τις μελλοντικές φιλοδοξίες της Apple,  καθώς το 64% των γονέων που ακούν podcasts δήλωσαν ότι είναι πιθανό να πληρώσουν για μία συνδρομή σε podcasts για τα παιδιά τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.