29 Απρ 2024
READING

Το Amazon πιέζει με νέους όρους τους προμηθευτές grocery stores στην Αγγλία

2 MIN READ

Το Amazon πιέζει με νέους όρους τους προμηθευτές grocery stores στην Αγγλία

Το Amazon πιέζει με νέους όρους τους προμηθευτές grocery stores στην Αγγλία

Το Amazon πιέζει τώρα με περισσότερο επιθετικούς όρους τους προμηθευτές των grocery stores του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς απαιτεί χαμηλότερες τιμολογιακές πρακτικές κόστους και μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια αποπληρωμής.Δεδομένου ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει να επεκτείνεται δυναμικά στον τομέα των grocery stores του Ηνωμένου Βασιλείου, ασκεί πλέον πίεση στους προμηθευτές που εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις πωλήσεις του.

Μάλιστα, το Amazon απέστειλε πρόσφατα τους προτεινόμενους όρους σε πολλούς από τους προμηθευτές του σύμφωνα με τις οποίες ζητά χαμηλότερες τιμές κόστους, κάτι που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας είναι απαραίτητο για την επιχειρηματική λειτουργία τόσο του Amazon όσο και των συνεργατών του και μπορεί να έχει αντίκτυπο στον αριθμό των παραγγελιών.

Παράλληλα με την αύξηση των δαπανών του marketing, το Amazon καθιστά σαφές ότι ζητάει επέκταση των χρονικών περιθωρίων της αποπληρωμής από 60 ημέρες σε 90 ημέρες ή αλλιώς για τα περιθώρια που θα παραμείνουν σε 60 ημέρες να διαθέτουν έκπτωση 1%.

Οι προμηθευτές δήλωσαν από την μεριά τους ότι τους δίνεται απλώς η δυνατότητα να συμφωνήσουν είτε να διαφωνήσουν με τους όρους και παρόλο που είναι σε θέση να ανταπαντήσουν, συχνά αναγκάζονται να αποδεχτούν τουλάχιστον μερικούς από τους νέους όρους. 

Επί του παρόντος, οι πωλήσεις των grocery stores του Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο κυμαίνονται σε έσοδα κάτω από 1 δισεκατομμύρια στερλίνες ετησίως, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ρυθμίζεται ακόμη από τον Κώδικα της συγκεκριμένης αγοράς (Groceries Code Adjudicator) αφήνοντας στους προμηθευτές που εξαρτώνται από to Amazon για το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους λίγη δικαιοδοσία για προσφυγή σε κάποια ανώτερη αρχή.

Οι επιχειρήσεις και τα grocery stores δηλώνουν από την μεριά τους ότι το Amazon επιβάλλει επιθετικούς όρους σε εταιρείες οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησής τους, προσθέτοντας ότι αυτοί οι όροι αποτελούν μια οδυνηρή συνθήκη για τον τομέα αυτόν. Ταυτόχρονα, η εξουσία του Amazon επιβάλλεται στις επιχειρήσεις ως ένα απρόσωπο ρομπότ, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο εκφοβιστικό από έναν κανονικό αγοραστή.

Έτσι, ένας εκπρόσωπος του Amazon δήλωσε ότι επανεξέτασε τις συμφωνίες και τους όρους μεμονωμένα και δεν τις επέβαλε ανεξαιρέτως σε όλους τους προμηθευτές, προσθέτοντας ότι ο σκοπός του Amazon είναι να οικοδομήσει επιτυχείς, μακροχρόνιες σχέσεις με τους προμηθευτές και να συνεργάζονται μεταξύ τους αρμονικά τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.