20 Απρ 2024
READING

Το Saks.com έχει μεγαλύτερη αξία από το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων Saks Fifth Avenue

3 MIN READ

Το Saks.com έχει μεγαλύτερη αξία από το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων Saks Fifth Avenue

Το Saks.com έχει μεγαλύτερη αξία από το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων Saks Fifth Avenue

Η Saks Fifth Avenue ήταν γνωστή για τα καταστηματά της στην Αμερική και την μάρκα που έχει χτίσει στην αγορά των πολυτελών προιόντων και μόλις πριν λίγες ημέρες αποφάσισε να διαχωρίσει το ηλεκτρονικό της κατάστημα ως μια ξεχωριστή εταιρεία σε μεγάλο βαθμό για να επωφεληθεί από τις υψηλές αποτιμήσεις που λαμβάνουν οι πλατφόρμες μόδας πολυτελών προιόντων.

Σε συνέχεια αυτής της απόφασης η Insight Partners επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια για ένα μειοψηφικό μερίδιο στο Saks.com, εκτιμώντας την online επιχείρηση στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Saks.com έχει ετήσιες πωλήσεις περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η αποτίμηση είναι υψηλότερη από τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε τον περασμένο Φεβρουάριο συνολικά η εταιρεία η οποία κατέχει επιπλέον το Hudson’s Bay, το Saks Off Fifth καθώς και τις διαδικτυακές και offline λειτουργίες της Saks Fifth Avenue.

Είναι μια πρωτόγνωρη κίνηση να χωρίζεται μια εταιρεία σε φυσικό εμπόριο και επιχείρηση dot-com και αυτό αποτυπώνει το γεγονός οτι πολλοί επενδυτές δεν θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους σε λιανοπωλητές με φυσικά καταστήματα.

Η κίνηση αυτή επιτρέπει πλήρη αυτονομία στην διαδικτυακή επιχείρηση της Saks να σχεδιάζει και να επενδύει ελεύθερα και κατάλληλα στα αντίστοιχα μοντέλα υπηρεσιών της και αυτή η προσέγγιση φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με το αξίωμα του λιανικού εμπορίου  για τη βελτιστοποίηση του omnichannel μοντέλου.

Το Saks.com γίνεται Saks ένα πρώην στέλεχος του Amazon, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Saks.com που και αυτό υποδηλώνει την αλλαγή στρατηγικής για την εταιρεία.

Η Saks Fifth Avenue, η οντότητα που αντιπροσωπεύει 40 φυσικά καταστήματα της Saks, θα εκπληρώνει τις φυσικές λειτουργίες του Saks.com, όπως αγορά-online-παραλαβή-σε-κατάστημα, ανταλλαγές, επιστροφές και αλλαγές. Η διάσπαση δεν θα είναι εμφανής στους καταναλωτές.

Η αγορά των πολυτελών προιόντων έχει αργήσει να αποδεχθεί τις διαδικτυακές πωλήσεις με πολλούς λάτρεις της μόδας να είναι σκεπτικοί στο εάν οι πωλήσεις υψηλής πολυτέλειας μπορούν να αναπαραχθούν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η εκρηκτική ανάπτυξη στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας θεωρείται ως μια σημαντική ανακάλυψη που αύξησε τις τιμές των μετοχών για τους Farfetch και Zalando. Η πλατφόρμα μόδας Mytheresa, με περίπου το ήμισυ των πωλήσεων του Saks.com, λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους με αποτίμηση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής αλλά είναι δείγμα των μεγάλων αλλαγών που παρατηρούμε ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλες τέτοιες εξελίξεις αφού η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου μαζί με τις αλλαγές στις αγοραστικές συμπεριφορές θα οδηγήσουν και άλλες εταιρείες να εξετάσουν ξανά τις δραστηριότητες τους και τον τρόπο που επιχειρούν.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.