25 Απρ 2024
READING

Οι Γερμανοί αγοράζουν rapid test για τον κορονοιό σε Lidl και Aldi

2 MIN READ

Οι Γερμανοί αγοράζουν rapid test για τον κορονοιό σε Lidl και Aldi

Οι Γερμανοί αγοράζουν rapid test για τον κορονοιό σε Lidl και Aldi

Στην Γερμανία έχει ξεκινήσει η διάθεση τεστ κορονοϊού από τους δύο μεγάλους retailers Lidl και Aldi και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία αφού εξαντλήθηκαν. Τα rapid tests που πωλούνται στα supermarkets της γερμανικής αλυσίδας Aldi έσπευσαν να αγοράσουν οι Γερμανοί μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να επιτρέψει τη διάθεσή τους στις αλυσίδες retail.

Η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει στην πρακτική μαζικών τεστ αντιγόνου, προκειμένου να εφαρμόσει τη στρατηγική της για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης και τον ρυθμό των εμβολιασμών που παραμένει αργός.

Σημειώνεται ότι όλοι οι Γερμανοί δικαιούνται ένα τεστ αντιγόνου δωρεάν την εβδομάδα, το οποίο θα διενεργείται από επαγγελματίες στα φαρμακεία ή σε κέντρα διενέργειας τεστ, ενώ πολλοί κατασκευαστές έλαβαν επίσης, το πράσινο φως για kit test κατ ́οίκον. Η Aldi περιορίζει την πώληση σε ένα πακέτο με πέντε τεστ/άτομο, με κόστος €24,99, ενώ, κάθε ένα από αυτά, πραγματοποιείται με ρινικό δείγμα και το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε 15’.

Η Lidl, που είδε και αυτή τα αποθέματα να εξαντλούνται γρήγορα, διαθέτει επίσης, πακέτα με πέντε τεστ/άτομο, έναντι €21,99.Τα τεστ θα πωλούνται επίσης, σε μεγάλα φαρμακεία και σε άλλες εγκαταστάσεις, σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.Η Γερμανία διαχειρίζεται την κρίση με διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες χώρες καθώς έχει ένα πολύ μεγάλο δίκτυ ασφαλείας και αυτό είναι οι πάρα πολλές κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία, σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.