29 Απρ 2024
READING

Οι δαπάνες για τον τομέα της ψυχαγωγίας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2020

2 MIN READ

Οι δαπάνες για τον τομέα της ψυχαγωγίας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2020

Οι δαπάνες για τον τομέα της ψυχαγωγίας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2020

Οι δαπάνες για την ψυχαγωγία στο σπίτι έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ δισεκατομμυρίων κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους και η υγειονομική κρίση φαίνεται να οδήγησε την βιομηχανία αυτή σε περαιτέρω ανάπτυξη για όγδοο συνεχόμενο έτος, που έφτασε τα 12 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Entertainment Retailers Association (ERA), οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 18,3% στον τομέα της μουσικής, των βίντεο και του gaming καθ ‘ όλη τη διάρκεια του 2020, και ήταν σε γενικές γραμμές κατά 290 περίπου εκατομμύρια δολάρια αυξημένες σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον Ιανουάριο.

Ο τομέας του gaming αντιπροσώπευε και πάλι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων, αφού αφορούσε στο 48% του συνόλου του τομέα των λιανικών πωλήσεων στον χώρο ψυχαγωγίας. Αυτά τα ποσοστά ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο από την κυκλοφορία των κονσολών της σειράς PlayStation 5 και Xbox προς το τέλος του έτους, βοηθώντας τις πωλήσεις να αυξηθούν κατά 17,7% σε σύγκριση με το 2019.

Το βίντεο θεωρήθηκε, ωστόσο, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ψηφιακός τομέας, ο οποίος είδε τις πωλήσεις στα προϊόντα που σχετίζονται με το βίντεο να αυξάνονται κατά 38% φτάνοντας τα 4 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στον αυξανόμενο αριθμό συνδρομητικών υπηρεσιών όπως η Disney Plus και η Apple TV. Βέβαια, παρά την άνοδο των ψηφιακών πωλήσεων, ο τομέας του βίντεο είδε σημείωσε απότομη πτώση στις πωλήσεις που αφορούν τα φυσικά προϊόντα του, αφού οι δαπάνες για τα DVD και τα Blu-ray σημείωσαν πτώση κατά 25,6%.

Συγχρόνως, οι πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίες αντιπροσώπευαν μόλις το 17% του συνόλου της βιομηχανίας, υπέμειναν επίσης μια συνεχιζόμενη πτώση των φυσικών πωλήσεων εκτός από το βινύλιο, το οποίο συνέχισε να παρουσιάζει σημαντική άνθιση.

Έτσι, όπως άλλωστε προαναφέρθηκε, οι πωλήσεις βινυλίου απολαμβάνουν το 12ο συναπτό έτος ανάπτυξής τους, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν ένα σχετικά μικρό μέρος των συνολικών δαπανών φτάνοντας τα 150 περίπου εκατομμύρια σε πωλήσεις.Τέλος, ο Kim Bayley, ο διευθύνων σύμβουλος της ERA σχολίασε εύστοχα ότι η αγορά της ψυχαγωγίας αυξανόταν ήδη και πριν την εκδήλωση της πανδημίας, αλλά οι συνθήκες της παραμονής στο σπίτι την ευνόησαν ακόμα περισσότερο, όπως είναι λογικό.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.