18 Απρ 2024
READING

Η Samsung με την Mastercard θα αναπτύξουν κάρτες πληρωμής με δακτυλικά αποτυπώματα

2 MIN READ

Η Samsung με την Mastercard θα αναπτύξουν κάρτες πληρωμής με δακτυλικά αποτυπώματα

Η Samsung με την Mastercard θα αναπτύξουν κάρτες πληρωμής με δακτυλικά αποτυπώματα

Η Samsung και η Mastercard συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μια κάρτα πληρωμής με πιστοποίηση δακτυλικού αποτυπώματος. Μιλάμε για μια πραγματική, φυσική κάρτα με ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος.Αυτή η καινοτομία θα αυξήσει την ασφάλεια των ανέπαφων πληρωμών και θα δώσει στους χρήστες ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας.

Η κάρτα θα λειτουργεί με κάθε τερματικό (POS) που υποστηρίζει η Mastercard. Κατά την αγορά, ο χρήστης θα χρησιμοποιεί το δακτυλικό του αποτύπωμα και όχι το PIN για να εξασφαλίσει την πληρωμή που πραγματοποιεί. Ειδικά σε μια πανδημία, αυτός ο νέος τύπος κάρτας εισάγει έναν ασφαλέστερο και πιο βολικό τρόπο για τους χρήστες να πιστοποιούν τον τρόπο πληρωμής τους, επειδή αποκλείει την ανάγκη να αγγίξουν τη συσκευή POS.

Το νέο chipset ασφαλείας θα παραδοθεί από το System LSI Business της Samsung και δεν θα χρησιμοποιεί υπάρχον υλικό Mastercard.

Καθώς οι καταναλωτές απαιτούν περισσότερη ασφάλεια και την ευκολία των ανέπαφων πληρωμών, η Mastercard θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στον κυβερνοχώρο  και το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών σε αυτήν την συνεργασία για να ενισχύσει την ασφάλεια των κατόχων καρτών με μια βιομετρική λύση που υποστηρίζει γρήγορες, χωρίς επαφή εμπειρίες πληρωμής που προστατεύονται σε κάθε σημείο.

Το 2017 η Mastercard είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της για μια παρόμοια κάρτα που δεν απαιτεί από τους χρήστες να τοποθετήσουν το PIN τους. Αυτή η νέα προσπάθεια χρησιμοποιεί την ίδια ιδέα, αλλά οι αισθητήρες πρόκειται τώρα να παραχθούν από τη Samsung.Η Samsung Card ανήκει στην Samsung Life Insurance, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πιστωτικών καρτών στη Νότια Κορέα. Η εταιρεία θα είναι αυτή που θα κυκλοφορήσει το προϊόν στη Νότια Κορέα αργότερα φέτος και στην συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.