16 Απρ 2024
READING

Η πλατφόρμα second-hand ρούχων ThredUp προχωρά σε εισαγωγή στο χρηματιστήριο

2 MIN READ

Η πλατφόρμα second-hand ρούχων ThredUp προχωρά σε εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Η πλατφόρμα second-hand ρούχων ThredUp προχωρά σε εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Σε μια κίνηση που αποτυπώνει τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα της αγοράς μεταχειρισμένων ενδυμάτων, η ThredUp ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέβαλε αίτημα εισαγωγής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για μια αρχική δημόσια προσφορά, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η ThredUp ανέφερε το μέγεθος της προσφοράς στα 100 εκατομμύρια δολάρια και έχει υποβάλει αίτημα για εισαγωγή λίστα στο Nasdaq με το σύμβολο TDUP. Οι Underwriters περιλαμβάνουν τις Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Ο αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν και το εύρος τιμών για την προτεινόμενη προσφορά δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η ThredUp στην κατάθεση IPO της είπε ότι η οικονομία μεταπώλησης είναι “ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στο λιανικό εμπόριο”.

Ενώ οι πωλήσεις ενδυμάτων έχουν επιβραδυνθεί δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κατηγορία των μεταχειρισμένων ρούχων εξακολούθησε να έχει ισχυρή απόδοση. Οι καταναλωτές έχουν γίνει όλο και πιο επιφυλακτικοί στη “γρήγορη μόδα” καθώς περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να απαιτούν πρωτοβουλίες βιωσιμότητας από τις εταιρείες, ειδικά οι αγοραστές Gen Z.

Η πανδημία συμβάλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για αυτές τις προσπάθειες, με σχεδόν τους μισούς καταναλωτές να δηλώνουν ότι η παγκόσμια κρίση υγείας τους έκανε να ανησυχούν περισσότερο για περιβαλλοντικά ζητήματα και 11% δηλώνουν ότι έχουν αλλάξει αγορές βάσει περιβαλλοντικών κριτηρίων κατά το προηγούμενο έτος.

Η πλατφόρμα μεταχειρισμένων προϊόντων ένδυσης και αξεσουάρ, η οποία ξεκίνησε το 2009, επισημαίνει τα περιβαλλοντικά οφέλη από την αγορά από την πλατφόρμα της, δηλώνοντας ότι ο αντίκτυπος είναι πολύ θετικός για τον πλανήτη με την καταπολέμηση των απορριμμάτων μόδας.

Σύμφωνα με μια έκθεση που εκδόθηκε από την εταιρεία πέρυσι, η αγορά μεταπώλησης προβλέπεται να φτάσει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029, με το 52% των καταναλωτών να αναμένεται να ξοδέψουν περισσότερα στην αγορά των μεταχειρισμένων ρούχων. Η έκθεση προέβλεπε επίσης ότι το τμήμα θα αυξηθεί και θα γίνει το 17% της συνολικής αγοράς ενδυμάτων.

Η ThredUp έχει επίσης συνεργαστεί με έναν αριθμό παραδοσιακών καταστημάτων λιανικής τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Macy’s, Walmart, Madewell και Gap, καθώς οι εταιρείες ένδυσης ψάχνουν τρόπους για νέους αγοραστές, διαφοροποιώντας την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών.Η ThredUp έχει επί του παρόντος 1,24 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές οι οποίοι επισκέπτονται τον ιστότοπο της εταιρείας περίπου έξι φορές το μήνα και 428.000 ενεργούς πωλητές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.