20 Απρ 2024
READING

Η Disney σχεδιάζει να κλείσει τουλάχιστον 60 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική

1 MIN READ

Η Disney σχεδιάζει να κλείσει τουλάχιστον 60 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική

Η Disney σχεδιάζει να κλείσει τουλάχιστον 60 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική

Η Disney σκοπεύει να κλείσει τουλάχιστον 60 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική καθώς μετατοπίζεται σε μια προσέγγιση που βασίζεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και περιορίζει το λιανικό εμπόριο.Αυτό αντιπροσωπεύει το 30% των 200 καταστημάτων της Disney στην Βόρεια Αμερική. 

Ενώ η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει μετατοπιστεί προς τις διαδικτυακές αγορές, η παγκόσμια πανδημία έχει αλλάξει αυτό που οι καταναλωτές περιμένουν από έναν λιανοπωλητή και αυτή η αλλαγή έχει επηρεάσει και την Disney.

Η πανδημία χωρίς αμφιβολία έχει επιταχύνει την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι διαδικτυακές και άλλες πωλήσεις εκτός των φυσικών καταστημάτων αυξήθηκαν κατά περίπου 22% στα 969,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση της National Retail Federation.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις διακοπές λειτουργίας των καταστημάτων, οδήγησε ακόμη και υγιείς λιανοπωλητές να μειώσουν τον αριθμό των καταστημάτων τους και να μετατοπίσουν περισσότερους πόρους στο διαδίκτυο. Μαζί με τη Disney, η Best Buy ανέφερε πρόσφατα ότι επιταχύνει τις πρωτοβουλίες εξορθολογισμού του δικτύου των καταστημάτων της και σχεδιάζει να αφιερώσει λιγότερους πόρους σε αυτά.

Η Disney επενδύει πολύ πλέον στο ψηφιακό περιεχόμενο αφού και τα πάρκα της έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλο τον κόσμο.Σημαντική ανάπτυξη έχει η πλατφόρμα Disney+ η οποία έχει εξαιρετική πορεία και πλησιάζει τα 100 εκ. συνδρομητές παγκοσμίως.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.