18 Απρ 2024
READING

Το Netflix πειραματίζεται με μια νέα ροή βίντεο τύπου TikTok

3 MIN READ

Το Netflix πειραματίζεται με μια νέα ροή βίντεο τύπου TikTok

Το Netflix πειραματίζεται με μια νέα ροή βίντεο τύπου TikTok

Στα τέλη του περασμένου έτους, το Netflix άρχισε να πειραματίζεται με μια νέα ροή αστείων βίντεο τύπου TikTok μέσα στην εφαρμογή για κινητά, την οποία ονόμασε “Fast Laughs”. Και τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η νέα λειτουργία κυκλοφορεί τώρα σε iOS, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν, να αντιδρούν ή να μοιράζονται τα σύντομα κλιπ, καθώς και να προσθέτουν την εκπομπή ή την ταινία σε μια λίστα παρακολούθησης Netflix.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να πατήσουν το κουμπί “Αναπαραγωγή” για να ξεκινήσουν να παρακολουθούν αμέσως το πρόγραμμα.Κατά την κυκλοφορία, η λειτουργία θα περιλαμβάνει σύντομα κλιπ από τον κατάλογο κωμωδιών του Netflix, συμπεριλαμβανομένων ταινιών όπως το “Murder Mystery”, σειρά όπως το “Big Mouth”, κωμικές σειρές όπως το “The Crew”, καθώς και αποσπάσματα από κωμικούς όπως οι Kevin Hart και Ali Γουόνγκ.

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι η δυνατότητα θα αφορά τον πλήρη κατάλογό της και όχι μόνο τα δικά της πρωτότυπα προγράμματα. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπορούσε να πει πόσες συνολικές εκπομπές ή ταινίες θα προβάλλονταν στη νέα εμπειρία ανά πάσα στιγμή

Η λειτουργία έχει λάβει διακριτή θέση στην εφαρμογή Netflix, όπου είναι προσβάσιμη από το κάτω μενού πλοήγησης στην καρτέλα, δίπλα στο “Coming Soon” Αυτό δεν είναι μικρό πείραμα, λοιπόν – αλλά μάλλον μια ένδειξη για το πόσο επιτυχημένες ήταν οι πρώτες δοκιμές της λειτουργίας “Fast Laughs” όσον αφορά την προσέλκυση χρηστών και τη σύνδεσή τους με περιεχόμενο Netflix.

Το “Fast Laughs” δεν είναι η πρώτη φορά που η Netflix δανείστηκε έννοιες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν νέες εκπομπές ή ταινίες για να παρακολουθήσουν στην εφαρμογή του. Πριν από λίγα χρόνια, το Netflix παρουσίασε τη δική του δυνατότητα βραχείας μορφής βίντεο “Ιστορίες”, που ονομάζεται Previews, για παράδειγμα αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Τώρα οι χρήστες προσελκύονται σε κάθετες ροές βίντεο μικρής μορφής, όπως αυτές που διαδίδονται από το TikTok.

Το “Fast Laughs” δανείζεται σε μεγάλο βαθμό τη προσέγγιση του TikTok καθώς τα κουμπιά επιτρέπουν να αντιδράσει κάποιος στο κλιπ με emoji “LOL” (κλάμα / γέλιο) ή να το μοιραστεί μέσω iMessage ή άλλων εφαρμογών κοινωνικών μέσων, όπως WhatsApp, Instagram, Snapchat ή Twitter. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τα κλιπ “Fast Laughs” κυμαίνονταν σε μήκος οπουδήποτε από 15 έως 45 δευτερόλεπτα. Σήμερα, το Netflix λέει ότι δεν υπάρχει ακριβές μήκος κλιπ για αυτά τα αποσπάσματα βίντεο.

Επειδή το περιεχόμενο των κλιπ ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για παιδιά, η καρτέλα “Fast Laughs” δεν θα εμφανίζεται στα παιδικά προφίλ του Netflix. Επιπλέον, τα μέλη θα μπορούν να φιλτράρουν το περιεχόμενο με βάση τις δικές τους ρυθμίσεις για τα επίπεδα αξιολόγησης ωριμότητας. Η εταιρεία λανσάρει τη λειτουργία ως εργαλείο ανακάλυψης για την παλτφόρμα.

Θέλει να δώσει στα μέλη έναν διασκεδαστικό, γρήγορο και διαισθητικό τρόπο για να ανακαλύψουν τον κατάλογό αφήνοντας αυτές τις κωμικές στιγμές σε όλα τα είδη να μιλούν από μόνες τους σε μια εμπειρία πλήρους οθόνης για κινητά.Ωστόσο, παρόλο που το “Fast Laughs” επικεντρώνεται στην εύρεση νέων προγραμμάτων για παρακολούθηση, η λειτουργία θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να βοηθήσει το Netflix να ανταγωνιστεί το TikTok όσον αφορά το χρόνο που αφιερώνεται σε κινητές συσκευές, καθώς ικανοποιεί την αυξανόμενη ζήτηση για μικρότερη, πιο “σνακ” περιεχόμενο βίντεο.Το Netflix λέει ότι η λειτουργία κυκλοφορεί τώρα στο iOS και θα ξεκινήσει τη δοκιμή στο Android τους επόμενους μήνες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.