25 Απρ 2024
READING

Οι επιστροφές προϊόντων του Amazon έφεραν 2 εκ. νέους πελάτες

3 MIN READ

Οι επιστροφές προϊόντων του Amazon έφεραν 2 εκ. νέους πελάτες

Οι επιστροφές προϊόντων του Amazon έφεραν 2 εκ. νέους πελάτες

Το ηλεκτρονικό εμπόριο μεγαλώνει ταχύτατα και ένα από τα παράγωγα του είναι οι επιστροφές των προϊόντων από τους καταναλωτές.Αυτή η διαδικασία έχει κόστος, απαιτεί χρόνο αλλά μπορεί να είναι και μια ευκαιρία για νέους πελάτες.Μάλιστα όταν οι επιστροφές αφορούν το Amazon είναι ακόμη μεγαλύτερη η ευκαιρία αφού οι παραγγελίες και κατά συνέπεια οι επιστροφές προϊόντων είναι εκατομμύρια περιπτώσεις. 

Η Kohl’s δήλωσε ότι πρόσθεσε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια νέους πελάτες στην πελατειακή της βάση κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους χάρη στην αποδοτική συνεργασία της με το Amazon.Μάλιστα, σύμφωνα με την Michelle Gass, την CEO της εταιρείας, οι λεπτομέρειες της εταιρικής σχέσης ενδέχεται να είναι εμπιστευτικές, αλλά τα αποτελέσματα των πωλήσεων και των κερδών είναι εμφανώς αρκετά επιτυχημένα.

Η  Kohl’s άρχισε να δέχεται και να εξυπηρετεί τις επιστροφές των προϊόντων του Amazon σε 10 από τα καταστήματά της την άνοιξη του 2017. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2019, τα περίπτερα Amazon Returns ξεκίνησαν να λειτουργούν στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ, με την ελπίδα ότι αυτή η υπηρεσία θα οδηγούσε σε αυξημένη κίνηση και ροή των καταναλωτών και θα ενίσχυε τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με την Kohl’s, το ένα τρίτο αυτών των νέων επισκεπτών- πελατών ήταν millennials και η εταιρεία υποθέτει ότι μπορεί να κάνει αυτούς τους νέους επισκέπτες που έρχονται για έναν συγκεκριμένο σκοπό να επαναλάβουν την επίσκεψη τους ή να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά.

Σε γενικές γραμμές, τα conversion rates κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα για τους ανθρώπους που επισκέπτονται τα καταστήματα της Kohl’s για να επιστρέψουν ένα πακέτο στο Amazon, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες αγοράζουν κάτι και περνούν από το ταμείο πριν εγκαταλείψουν τον χώρο.

Έτσι, στην βάση αυτής της λογικής η εταιρεία έχει επιδιώξει να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες που φέρουν ένα μεγάλο όνομα στην αγορά για να διευρύνει την πελατειακή βάση της συμπεριλαμβανομένης μιας επερχόμενης συνεργασίας με την εταιρεία των προϊόντων ομορφιάς Sephora.

Οι επιστροφές των προϊόντων ανήλθαν στο 10,6%  περίπου των συνολικών λιανικών πωλήσεων για τις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους.Το ποσοστό αφορά σε μετρήσεις που προκύπτουν από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το National Retail Federation στην Αμερική, η οποία διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές επέστρεψαν περίπου 428 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορεύματα πίσω στους λιανοπωλητές από όπου αγόρασαν προϊόντα για το 2020.Οι επιστροφές δεν είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος μόνο για τις εταιρείες που δεν έχουν φυσικά καταστήματα αλλά και για αυτές που έχουν.

Τα κόστη επιστροφών είναι σημαντικά και περίπου το 5,9% των επιστροφών αφορούσαν σε fake προϊόντα ποσοστό που ισοδυναμεί με 25,3 δισεκατομμύρια δολάρια.Η έρευνα διαπίστωσε ότι για κάθε 1 δισεκατομμύριο δολάρια πωλήσεων, ο μέσος λιανοπωλητής υπέστη και χρεώθηκε συγχρόνως 106 εκατομμύρια δολάρια σε επιστροφές εμπορευμάτων.Επιπλέον, για κάθε 100 δολάρια επιστρεφόμενων εμπορευμάτων που γίνονταν δεκτά, οι λιανοπωλητές έχαναν 5.90 δολάρια για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή ενός, για παράδειγμα, ελαττωματικού προϊόντος.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.