27 Απρ 2024
READING

Η Instacart συγκέντρωσε 39 δισ. δολάρια στο νέο γύρο χρηματοδότησης

1 MIN READ

Η Instacart συγκέντρωσε 39 δισ. δολάρια στο νέο γύρο χρηματοδότησης

Η Instacart συγκέντρωσε 39 δισ. δολάρια στο νέο γύρο χρηματοδότησης

Η διαδικτυακή εφαρμογή Instacart, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να κάνουν ψώνια σε καταστήματα λιανικής και να τους παραδίδονται στο σπίτι ή να τα παραλαμβάνουν στο κατάστημα έτοιμα, έχει συγκεντρώσει 265 εκατομμύρια δολάρια από τους υφιστάμενους επενδυτές της, διπλασιάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Instacart ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 39 δισεκατομμύρια δολάρια στο νέο γύρο χρηματοδότησης από 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια στον προηγούμενο γύρο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Η εισροή μετρητών έρχεται καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον τραπεζίτη της Goldman Sachs, Νικ Τζιοβάνι, ως νέο διευθυντή οικονομικών της ο οποίος είχε προηγουμένως συμμετάσχει στις εισαγωγές των Airbnb και Twitter στο χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία delivery, πέραν του κολοσσού λιανικής Walmart, έχει συνάψει συνεργασίες με τις αλυσίδες Aldi, Target, Costco, Alberstsons, Kroger, Sam’s Club, καθώς και με μικρά καταστήματα ειδών παντοπωλείου και φαρμακεία. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.