To 59% των καταναλωτών στις ΗΠΑ θεωρούν το Amazon Go «απειλή» για τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ

Μπορεί τα καταστήματα του Amazon Go να αποτελούν απλώς ένα κλάσμα του μεγέθους των Walmart Supercenters ή της Kroger, αλλά το 59% των αμερικανών αγοραστών τα εκλαμβάνουν ως «απειλή» για τις μεγάλες και ισχυρές αλυσίδες σουπερμάρκετ, σύμφωνα με νέα ευρήματα της Piplsay, της ερευνητικής πλατφόρμας. Η συγκεκριμένη έρευνα, η οποία έλαβε χώρα από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου, πέτυχε να συγκεντρώσει περισσότερες από 30.000 απαντήσεις.

Ενώ μόνο το 28% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν έως στιγμής επισκεφτεί ένα κατάστημα Amazon Go, οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι η επίσκεψή τους ήταν μια θετική εμπειρία, με το 54% να την χαρακτηρίζει εξαιρετική και το 35% να την θεωρεί απλώς καλή.

Με βάση τις απαντήσεις των καταναλωτών, τα καταστήματα Amazon Go που εξασφαλίζουν ταχύτητα και ευκολία λόγω των ανέπαφων συναλλαγών τους είναι πιθανό να ανταποκρίνονται με μεγάλη αποτελεσματικότητα στην ισχυρή ζήτηση των αγοραστών. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (57%) δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν ένα Amazon Go ή ένα παρόμοιο κατάστημα  που κάνει χρήση αντίστοιχης τεχνολογίας σε κοντινή απόσταση και το 54% πιστεύει ότι αυτοί οι τύποι καταστημάτων θα πετύχουν ακόμη και όταν το ηλεκτρονικό εμπόριο των σουπερμάρκετ κατοχυρώσει την ισχυρή θέση του.

Ακόμη και για τους αγοραστές που δεν έχουν επισκεφτεί έως τώρα ένα κατάστημα Amazon Go, η ζήτηση για αγορές χωρίς μετρητά είναι υψηλή μεταξύ των καταναλωτών, σύμφωνα με την Piplsay. Έτσι, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έδειξαν ποιες πτυχές των καταστημάτων του Amazon Go προξένησαν θετική ή αρνητική εντύπωση στους αγοραστές, η εμπειρία αγορών με αυξημένες δυνατότητες τεχνολογίες φαίνεται να είναι το κύριο πλεονέκτημα που κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Στα καταστήματα Amazon Go, οι αγοραστές εισέρχονται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Amazon Go στη συσκευή τους (iOs ή Android). Επιπλέον, η τεχνολογία Just Walk Out του Amazon εκμεταλλεύεται την υπολογιστική όραση, την χρήση των αισθητήρων και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση αντικειμένων που τοποθετούνται ή αφαιρούνται από τα καροτσάκια και τα ράφια και την καταμέτρηση των τιμών ως αντικείμενα στα καροτσάκια των αγοραστών. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει στους αγοραστές να παραλείπουν τις γραμμές και τους μετρητές πληρωμής αφού τα καταστήματα στοχεύουν στην παροχή μίας ταχύτερης και πιο βολικής εμπειρίας για τους καταναλωτές που επιθυμούν απλώς να κάνουν γρήγορα τα ψώνια της εβδομάδας.

Καθώς το Amazon κλιμακώνει με μεθοδικό τρόπο την δημιουργία και την επέκταση των φυσικών καταστημάτων του, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ακόμη μεγαλύτερες εγκαταστάσεις των Go Grocery και Fresh, οι εμπειρογνώμονες του τομέα της λιανικής πώλησης σημείωσαν ότι οι διαφορετικές μορφές των καταστημάτων δύνανται να προσεγγίσουν και διαφορετικά τμήματα της αγοράς. 

Τα καταστήματα Amazon Go, ως τα μικρότερα εκ των τοποθεσιών και των καταστημάτων του Amazon, είναι αποτελεσματικά ακριβώς επειδή τοποθετούνται σε στρατηγικές τοποθεσίες για να καλύψουν τα μικρά κενά που ενδεχομένως υπάρχουν στην υπόλοιπη αγορά και να προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Άλλοι λιανοπωλητές αναβαθμίζουν τα συστήματα πληρωμών χωρίς μετρητά, καθώς περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας αρχίζουν να προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα. Η Standard Cognition, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκεται πίσω από πολλά αυτόνομα συστήματα checkout, εγκατέστησε ένα convenience store  στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον επιτρέποντας τις αγορές χωρίς checkout κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους. 

Μάλιστα, η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια της το περασμένο καλοκαίρι που αφορούσαν στην πιλοτική εφαρμογή της τεχνολογίας της σε ένα παντοπωλείο Circle K, με σχέδια να την προσφέρει και σε άλλες τοποθεσίες και καταστήματα. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών UST ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι δημιούργησε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα checkout με την δική της υπογραφή.Είναι προφανές ότι η ανταπόκριση των καταναλωτών απέναντι στις τεχνολογίες του Amazon έχουν ωθήσει πολλές εταιρείες να μιμηθούν την συμπεριφορά του και τις λειτουργίες του. Μένει να φανεί ποιοι από τους παίκτες της αγοράς που εισέρχονται σε αυτά τα πεδία θα επιβιώσουν και θα αναδειχτούν νικητές της τεχνολογικής μάχης.

Με πληροφορίες από το Retail Dive