25 Απρ 2024
READING

Η Sephora πραγματοποιεί την μεγαλύτερη έως τώρα επέκταση της στις ΗΠΑ

3 MIN READ

Η Sephora πραγματοποιεί την μεγαλύτερη έως τώρα επέκταση της στις ΗΠΑ

Η Sephora πραγματοποιεί την μεγαλύτερη έως τώρα επέκταση της στις ΗΠΑ

Έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για τη μεγαλύτερη επέκταση στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής, η Sephora πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη επέκτασή της στις ΗΠΑ προχωρώντας σε άνοιγμα καταστημάτων με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από ό, τι είχε προγραμματίσει για το 2020, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση περιλαμβάνει το άνοιγμα πάνω από 60 ανεξάρτητων καταστημάτων Sephora και 200 in-store καταστήματα στο Kohl’s, τα οποία είναι μέρος μιας παλαιότερης ανακοινωθείσας συνεργασίας με το εν λόγω πολυκατάστημα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους η εταιρεία είχε προγραμματίσει να ανοίξει 100 ανεξάρτητα καταστήματα στη Βόρεια Αμερική.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρίνισε άμεσα εάν αυτά τα 60 ανεξάρτητα καταστήματα προστίθενται στο σύνολο των 100 καταστημάτων που είχαν προγραμματιστεί από το περασμένο έτος ή εάν τα σχέδια για το 2020 άλλαξαν ριζικά, αλλά σε μία πρόσφατη επικοινωνία της, η Sephora υπογράμμισε ότι τα 60 ανεξάρτητα καταστήματα αφορούν εν μέρει σε μια μετατόπιση της στρατηγικής του 2020 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Επιπλέον, η Sephora αναγγέλλει τώρα για άλλη μια φορά φιλόδοξα σχέδια επέκτασης, προσφέροντας σε όλους τους λιανοπωλητές που επηρεάστηκαν από την πανδημία έναν λόγο για να αισιοδοξούν για τις μελλοντικές εξελίξεις. Μάλιστα, η εταιρεία είχε προγραμματίσει κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους 100 νέα ανοίγματα καταστημάτων, αν και δεν είναι σαφές το πόσα από αυτά συνέβησαν, δεδομένου ότι η πανδημία έσπειρε σοβαρή ανησυχία στη Βόρεια Αμερική περίπου ένα μήνα μετά από αυτές τις ανακοινώσεις.

Εκείνη την εποχή, ο αντιπρόεδρος ανάπτυξης της εταιρείας δήλωνε ότι τα καταστήματα θα επικεντρωθούν στις γειτονιές και θα παραμείνουν μακριά από τα εμπορικά κέντρα, προτιμώντας αντ ‘ αυτού τους εμπορικούς δρόμους, τις μικρές οδούς και τις συνοικίες. Ως εκ τούτου, οι τοποθεσίες για το τρέχον έτος επικεντρώνονται αναλόγως στην έμφαση της αύξησης της παρουσίας της Sephora σε τοποθεσίες εκτός εμπορικών κέντρων καθιστώντας τα προϊόντα της πιο προσιτά στους καταναλωτές των ειδών περιποίησης και ομορφιάς σε ολόκληρη τη χώρα. 

Η Sephora σχεδιάζει να ανοίξει τα ανεξάρτητα καταστήματα στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, καθώς και σε πολιτείες όπως η Φλόριντα και το Τέξας, και πόλεις όπως το Ντάλας, το Ώστιν, το Λος Άντζελες και το Νάσβιλ. Από την άλλη μεριά, οι τοποθεσίες της εταιρείας που θα ενσωματωθούν στο Kohl’s, οι οποίες τελικά θα ξεπεράσουν τις 800, θα αρχίσουν να ανοίγουν στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η omni-business στρατηγική της Sephora, η οποία απέδωσε ρεκόρ πωλήσεων στο διαδίκτυο το 2020, παραμένει προτεραιότητα για τον λιανοπωλητή, καθώς η ομορφιά είναι μία από τις πιο διαδραστικές εμπειρίες λιανικής πώλησης και η εμπειρία στο κατάστημα είναι ένα κρίσιμο τμήμα του customer journey που δεν μπορεί εύκολα να υποκατασταθεί.

Η εταιρεία θα αρχίσει επίσης να εφαρμόζει ευρέως μεθόδους όπως το «buy online, pick up in-store» σε όλα τα καταστήματά της αυτή την εβδομάδα, μετά από ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διαχείρισης των αποθεμάτων της. Η Sephora υπογράμμισε, τέλος, και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που απευθύνονται στους διαδικτυακούς αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεών της μέσω του Instagram Checkout, της συνεργασίας της με την Instacart και της προσφοράς πληρωμών με δόσεις μέσω της Klarna.

Με πληροφορίες από το Retail Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.