“Μία κουρασμένη γενιά;”

Μετά την παρουσίαση των κύριων ευρημάτων έρευνας της EY σχετικά με την ηγεσία του σήμερα και του αύριο στην Ελλάδα, η εταιρεία μοιράστηκε τις προηγούμενες ημέρες την πλήρη έκδοση της έρευνάς της.Η οποία βασίζεται στα ευρήματα εκτεταμένης ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας που ανέλαβε η MRB για λογαριασμό της EY Ελλάδος, διερευνά εις βάθος πώς σκέφτονται και βιώνουν την ηγεσία οι επιχειρηματικοί ηγέτες, αλλά και οι εργαζόμενοι στις ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα εξετάζει:

-Την οπτική γωνία των διευθυντικών στελεχών και των εργαζόμενων των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και των νέων πτυχιούχων
-Τους “Ηγέτες του Τίτλου” και τους “Ηγέτες της Καρδιάς”
-Την εικόνα της ηγεσίας στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα της εμπειρίας του κορωνοϊού
-Τα χαρακτηριστικά και τις τυπολογίες των ιδανικών ηγετών του σήμερα και του αύριο
-Τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της EY για ένα νέο πρότυπο ηγεσίας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η έρευνα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αποτυπώνει πολλά σημαντικά ευρήματα αλλά ξεχωρίσαμε ένα μέρος της το οποίο αναφέρεται στις αλλαγές που γίνονται ανάμεσα στις γενιές και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την εργασία τους.

Παρά το γεγονός ότι 7 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι αγαπούν τη δουλειά τους, ενδεικτική είναι η αποστασιοποιημένη στάση που τηρούν ως προς την εργασία τους και την εταιρεία τους οι ηλικιακά νεότεροι εργαζόμενοι, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θερμότερη στάση των παλαιότερων και ιεραρχικά ανώτερων συναδέλφων τους.

Ένα από τα πολλά ευρήματα και ίσως η πιο χαρακτηριστική ένδειξη των διαφορετικών προσεγγίσεων στην εργασία, τις οποίες κατέγραψε η έρευνα, είναι η αίσθηση που έχουν οι εργαζόμενοι για τα επίπεδα ενέργειας που έχουν καθημερινά, ώστε να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις το 40% των νεότερων εργαζόμενων (18-34 ετών) απαντούν ότι έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας , για να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις – εύρημα που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το 82% των εργαζόμενων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55+.

Αυτή η διαφορά αντικατοπτρίζεται και μεταξύ του 41% των υπαλλήλων οι οποίοι ανέφεραν ότι έχουν πολλή ενέργεια καθημερινά, έναντι του 81% και του 71% των στελεχών της Ανώτατης και Ανώτερης Διοίκησης, αντίστοιχα. Οι απαντήσεις αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι οι νεότερες γενιές διαθέτουν – ή είναι διατεθειμένες να διαθέσουν – πολύ λιγότερη ενέργεια για να καλύψουν τις απαιτήσεις της εργασίας τους.

Μέχρι έναν βαθμό, το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης θεωρούν ότι διαθέτουν μεγαλύτερη ενέργεια για να ανταποκριθούν στην καθημερινή τους εργασία, είναι πιθανόν να συνδέεται με τις απαιτήσεις της θέσης, ή και με την ανάγκη τους να αποδείξουν ότι δεν έχουν κουραστεί και διαθέτουν ακόμη δυνάμεις.

Ωστόσο, το εύρημα αυτό αντανακλά, χωρίς αμφιβολία, και τη μεταβολή που έχει επέλθει σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς το πώς αντιλαμβάνονται τις προτεραιότητές τους οι νεότερες γενεές και πώς ιεραρχούν την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Θα μπορούσε, όμως, να θεωρηθεί και ως σημαντική αποτυχία της ηγεσίας των ελληνικών επιχειρήσεων, η οποία έχει την ευθύνη να δημιουργήσει το περιβάλλον εκείνο που θα κινητοποιήσει και θα ενδυναμώσει τους νέους εργαζόμενους, για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να αποδώσουν.

Για την πλήρη μελέτη επισκεφθείτε το https://www.ey.com/el_gr