25 Απρ 2024
READING

H Best Buy επενδύει σε ένα μοντέλο μερικής απασχόλησης για τους εργαζομένους της

4 MIN READ

H Best Buy επενδύει σε ένα μοντέλο μερικής απασχόλησης για τους εργαζομένους της

H Best Buy επενδύει σε ένα μοντέλο μερικής απασχόλησης για τους εργαζομένους της

Ο Corie Barry, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Best Buy δήλωσε στους αναλυτές ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε περικοπές 5.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης ενώ παράλληλα πρόσθεσε 2.000 θέσεις μερικής απασχόλησης, οι οποίες, ωστόσο, προσφέρθηκαν σε πολλούς από τους εργαζομένους που είχαν στο μεταξύ χάσει τις θέσεις πλήρους απασχόλησής τους στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας, η γενική εικόνα υποδηλώνει ότι αυτό οφειλόταν στην ύπαρξη πάρα πολλών υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης και όχι αρκετών εργαζομένων με μερική απασχόληση. Επιπλέον, οι περικοπές ακολούθησαν μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ταυτόχρονα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Best Buy σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στο κλείσιμο περισσότερων καταστημάτων μεγάλου μεγέθους. Πιο συγκεκριμένα, τα σχέδια της εταιρείας επεκτείνονται και πέρα από τα 20 καταστήματα ετησίως που η εταιρεία έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια.

Η διεύθυνση της  Best Buy φαίνεται να συνδέει κατά κάποιον τρόπο τις περικοπές των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με ένα εξελισσόμενο μοντέλο λειτουργίας που πρόκειται να προσδώσει ευελιξία στην λειτουργία της επιχείρησης. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι ένα νέο και μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό μερικής απασχόλησης το οποίο θα επιφορτίζεται με περισσότερες αρμοδιότητες, καθώς φαίνεται να προσαρμόζεται σε ένα περισσότερο ψηφιακό περιβάλλον πώλησης.

Ακόμη, η εταιρεία σημείωσε ότι σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει και να επανεκπαιδεύσει τους υπαλλήλους όπου αυτό είναι δυνατόν, ώστε να διατηρήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της και οι εργαζόμενοι να μπορούν να εργάζονται με ευελιξία σε όλα τα κανάλια της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση των εργαζομένων σε διαφορετικές λειτουργίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος επεσήμανε τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι υπάλληλοι κατά το παρελθόν έτος εργάστηκαν σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών πωλήσεων, της συνομιλίας και της εξυπηρέτησης, του τηλεφώνου και της τεχνικής υποστήριξης. Η εταιρεία πρόκειται, συγκεκριμένα, να πραγματοποιήσει προσλήψεις στον τομέα της αλυσίδας εφοδιασμού, την παράδοση δεμάτων, την εξυπηρέτηση πελατών και την τεχνολογική υποστήριξη, μεταξύ των άλλων τομέων.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εκπληρώσουν τις εντολές για τις παραγγελίες μέσω curbside, να λαμβάνουν τις κλήσεις υποστήριξης πελατών της χώρας, να παρέχουν τεχνική υποστήριξη  μέσω της εφαρμογής της εταιρεία ή να αναλαμβάνουν κάποιους ρόλους στην αλυσίδα εφοδιασμού που μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως.

Ο διευθύνων σύμβουλος δεν επεξεργάστηκε τον τρόπο με τον οποίο περισσότεροι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση θα επέτρεπαν συγκεκριμένα μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτούς τους ρόλους σε σύγκριση με τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση. Μάλιστα, η εταιρεία δήλωσε ότι η εταιρεία θεωρεί ότι ακόμα δεν έχει καταλήξει σε ένα βέλτιστο μείγμα προσωπικού πλήρους και μερικής απασχόλησης, αλλά δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η έκβαση της πανδημίας, υπάρχουν ακόμα πολλοί συνδυασμοί προς εξέταση. 

Οι αλλαγές που παρατηρήθηκαν στην εταιρεία κατά την διάρκεια της πανδημίας ήταν εμφανείς καθώς οι ψηφιακές και οι omnichannel πωλήσεις της Best Buy αυξήθηκαν σημαντικά εν μέσω της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εγχώριας ηλεκτρονικής αγοράς αυξήθηκαν κατά ένα επιβλητικό ποσοστό της τάξεως του 144,4%, σε σύγκριση με την ποσοστιαία αύξηση κατά 17% που παρατηρήθηκε το προηγούμενο έτος. 

Συγχρόνως, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με ποσοστό μεγαλύτερο του 89% το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, η Best Buy γνωστοποίησε μέσα από ένα Δελτίο Τύπου ότι τα καταστήματα απέδωσαν σχεδόν τα δύο τρίτα των online εσόδων σε μεθόδους αγορών όπως το curbside pickup και το ship-from-store.

Εν μέσω ισχυρής ανάπτυξης, η Best Buy σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγορές μετοχών κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους και αύξηση μερίσματος κατά 27% για τους μετόχους, αφού κατέβαλε 568 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα και επαναγορά 312 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές κατά το προηγούμενο έτος.

Καθώς οι ψηφιακές πωλήσεις της Best Buy αυξάνονται, δοκιμάζει νέες χρήσεις του χώρου της, συμπεριλαμβανομένων των πιλοτικών μειώσεων των πωλήσεων και των εναλλακτικών διατάξεων στους χώρους της. Ακόμη, η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει τροποποιήσεις στα τετραγωνικά μέτρα των πωλήσεων σε ένα σημαντικό υποσύνολο των καταστημάτων και να εγκαταστήσουν αντ’ αυτού αποθήκες προμηθειών και σταθμούς διαλογής.

Με πληροφορίες από το Retail Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.