25 Απρ 2024
READING

Το 93% των κατοίκων στην Αγγλία έκανε τουλάχιστον μία αγορά στο Amazon το προηγούμενο έτος

3 MIN READ

Το 93% των κατοίκων στην Αγγλία έκανε τουλάχιστον μία αγορά στο Amazon το προηγούμενο έτος

Το 93% των κατοίκων στην Αγγλία έκανε τουλάχιστον μία αγορά στο Amazon το προηγούμενο έτος

Ένα επιβλητικό ποσοστό της τάξεως του 93% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει κάποια αγορά στο Amazon τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς ο διαδικτυακός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου σταθεροποίησε την κυριαρχία του στην χώρα κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και της πανδημίας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Pattern, της εταιρείας που εξειδικεύεται σε ζητήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, μόλις 7 στους 100 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου απέφυγαν τις αγορές στο Amazon κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι διαδοχικές κυβερνητικές αποφάσεις περί εγκλεισμού στην Αγγλία αποτέλεσαν έναν βασικό παράγοντα στο να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στην τεράστια αγορά του Amazon με το 43% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι το κλείσιμο των καταστημάτων που δεν αφορούσαν σε είδη πρώτης ανάγκης ήταν ο κύριος λόγος εξαιτίας του οποίου οδηγήθηκαν σε αγορές από τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ένα ακόμη 40% δήλωσε ότι πλέον πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές για προϊόντα που προηγουμένως θα είχε αγοράσει στο κατάστημα, ενώ το 39% υποστηρίζει ότι με το βλέμμα στραμμένο στο 2021, σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα στις ηλεκτρονικές αγορές για μη εδώδιμα είδη και ένα ακόμα 30% δήλωσε ότι αναμένει να έχει συχνότερες εμπορικές συναλλαγές με το Amazon.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι το Amazon σημείωσε εξαιρετικά κέρδη εξαιτίας της μετατόπισης των  καταναλωτών προς το διαδίκτυο, υπήρξαν και άλλοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές οι οποίοι επωφελήθηκαν σημαντικά από αυτήν την στροφή. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Pattern, το 28% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν αλλάξει τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης από τους οποίους προμηθεύονταν προϊόντα κατά το τελευταίο έτος, ενώ το 29% δήλωσε ότι αναμένει να πραγματοποιήσει εμπορικές συναλλαγές και με άλλες διαδικτυακές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του 2021.

Μάλιστα, η έρευνα της Pattern φανερώνει ότι οι καταναλωτές εκτιμούσαν ιδιαίτερα το ευρύ φάσμα των προϊόντων του Amazon κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και έχουν διευρύνει το είδος των προϊόντων που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν από το διαδίκτυο εξαιτίας αυτών των συνθηκών. Σχεδόν το 60% των αγοραστών δήλωσε ότι επισκέφτηκε το Amazon πέρυσι για να βρει προϊόντα που δεν μπόρεσε να βρει στα καταστήματα, ενώ το 40% δήλωσε ότι κατευθύνθηκε στο Amazon επειδή δεν μπόρεσε να βρει αυτό που έψαχνε στο Διαδίκτυο.

Οι πωλήσεις στο διαδίκτυο ήταν φυσικό να αυξηθούν δεδομένου ότι πολλά φυσικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά, αλλά οι έρευνες ενισχύουν την πεποίθηση και την θεωρία ότι κάποιες από τις μεταβάσεις στις ηλεκτρονικές αγορές έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Το Amazon θεωρείται ότι βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες της ηλεκτρονικής αγοράς που επωφελήθηκαν ιδιαίτερα από τα απανωτά lockdown και οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να χάσει έδαφος ακόμα και όταν όλα τα καταστήματα ανοίξουν ξανά τον Απρίλιο.

Εν κατακλείδι, οι εξαιρετικές επιδόσεις του Amazon στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούνται ενδεχομένως η αιτία για την οποία η εταιρεία εξετάζει τώρα το άνοιγμα μία σειράς καταστημάτων Amazon Go σε όλη την Αγγλία αυτήν την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από το Charged Retail 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.