25 Απρ 2024
READING

Το PayPal μπαίνει στην αγορά των ανέπαφων πληρωμών στα φυσικά καταστήματα αξίας 19 δις. δολαρίων

4 MIN READ

Το PayPal μπαίνει στην αγορά των ανέπαφων πληρωμών στα φυσικά καταστήματα αξίας 19 δις. δολαρίων

Το PayPal μπαίνει στην αγορά των ανέπαφων πληρωμών στα φυσικά καταστήματα αξίας 19 δις. δολαρίων

Το ψηφιακό πορτοφόλι που επιτρέπει την ανάπαφη πληρωμή γίνεται γρήγορα ο πιο διαδεδομένος τρόπος πληρωμής χάρη στη μεγαλύτερη ευκολία του. Κανένας Millennial ή GenZ καταναλωτής δεν θα ήταν χωρίς ένα αντίστοιχο ψηφιακό πορτοφόλι. Η Cowen Equity Research διαπίστωσε ότι το 70% των καταναλωτών που ερωτήθηκαν πέρυσι σχεδίαζαν να χρησιμοποιούν περισσότερες προσφορές ψηφιακών πληρωμών μετά το Covid-19.

Αλλά δεν είναι μόνο οι νεότεροι καταναλωτές. Όλοι κινούνται προς την κατεύθυνση της ανέπαφης πληρωμής λόγω της πανδημίας που αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την επαφή με βρώμικες επιφάνειες. Δεδομένων αυτών των τάσεων, τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple , το Google και η Samsung προσφέρουν υπηρεσίες ανέπαφων πληρωμών για συναλλαγές στο κατάστημα.

Ωστόσο, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον χώρο του ψηφιακού πορτοφολιού είναι το PayPal το οποίο αξιοποιεί πλέον την κυριαρχία του στην επεξεργασία συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου με την είσοδο στην αγορά των φυσικών καταστημάτων αφού ήδη έχει 29 εκατομμύρια έμποροι που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, την μεγάλη πλειοψηφία στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Cowen ξεκινά με μια μεγάλη μελέτη σχετικά με τις ψηφιακές πληρωμές και το μέλλον του λιανικού εμπορίου και βρίσκει μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιλογές ψηφιακών πληρωμών που διατίθενται σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και εστιατορίων όπου οι πληρωμές σε μετρητά υπερτερούν.

Στην έρευνά της μεταξύ περισσότερων από 100 εμπόρων με ετήσιες πωλήσεις άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν το 90% σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των λύσεων ψηφιακών πληρωμών για συναλλαγές στο κατάστημα.

Το PayPal είναι σε άριστη θέση για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες omni-channel που εξυπηρετούν τους λιανοπωλητές τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα POS και είναι έτοιμο να διεκδικήσει την αυξημένη αποδοχή του παλαιού τύπου (πορτοφόλι PayPal) και του νέου (Venmo).

Η Cowen προβλέπει ότι το PayPal θα μπορούσε να ενισχύσει τα έσοδα του 2022 επιπλέον με 2  δισεκατομμύρια δολάρια καθώς επεκτείνει την τρέχουσα διείσδυσή του.Πέρυσι, το PayPal σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη με την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτή τη στιγμή είναι η λύση του ψηφιακού πορτοφολιού είναι αποδεκτή σε 600.000 τοποθεσίες λιανικής πώλησης, έχοντας συνεργαστει με 29 μεγάλους λιανοπωλητές πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των Foot Locker, Nike ,Levi’s, Bloomingdales, Macy’s και Uniqlo . Και μια αυξανόμενη λίστα αλυσίδων εστιατορίων συνεργάζεται με το PayPal όπως τα McDonald’s, το Burger King, το Taco Bell και το Subway.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι έμποροι που προσφέρουν τις επιλογές πληρωμής χωρίς επαφή QR, βλέπουν διψήφιες αυξήσεις στο μέσο μέγεθος καλαθιού και 19% αύξηση της συνολικής αξίας αγοράς  από πελάτες που χρησιμοποιούν τους κωδικούς QR.

Αλλά ίσως η μεγαλύτερη νίκη του PayPal στο χώρο των καταστημάτων είναι η συνεργασία του με την CVS, την μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης με τις 8.200 τοποθεσίες λιανικής πώλησης χρησιμοποιώντας τους κωδικούς PayPal και Venmo QR. Η Venmo είναι εταιρεία PayPal.

Η σημερινή ψηφιακή πραγματικότητα επιταχύνει γρήγορα την ανάγκη για ένα ψηφιακό πορτοφόλι που να περιλαμβάνει πληρωμές, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και αγορές.Φέτος, το PayPal θα αλλάξει το ψηφιακό πορτοφόλι του περισσότερο από ποτέ, αυξάνοντας σημαντικά τη λειτουργικότητά του σε μια ενιαία, ολοκληρωμένη και όμορφα σχεδιασμένη εφαρμογή που θα αυξήσει σημαντικά την αφοσίωση των καταναλωτών.

Η συνεργασία με περισσότερους μεγάλους εμπόρους λιανικής πώλησης είναι το μέλλον του PayPal, καθώς διαθέτει ήδη περίπου 300 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς καταναλωτών ενώ ο μέσος χρήστης του PayPal πραγματοποιεί 36,9 συναλλαγές ανά έτος.Με τα χρόνια, το PayPal έχει δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους διαδικτυακούς καταναλωτές, με σχεδόν το 90% των διαδικτυακών αγοραστών να το χρησιμοποιούν

Σε μια διεθνή έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το PayPal και διεξήχθη από την IPSOS σε 34.000 καταναλωτές, διαπίστωσε 54% αύξηση της προθυμίας των καταναλωτών να αγοράσουν όταν το PayPal γίνεται δεκτό κατά την ολοκλήρωση της αγοράς. Επιπλέον, το 44% των ανθρώπων είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται και να ψωνίζουν σε επιχειρήσεις εάν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι ο προτιμώμενος πάροχος πληρωμών τους είναι αποδεκτός.

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.