01 Μάι 2024
READING

Οι υπηρεσίες είναι το 2ο πιο προσοδοφόρο κανάλι πωλήσεων μετά το iPhone για την Apple

3 MIN READ

Οι υπηρεσίες είναι το 2ο πιο προσοδοφόρο κανάλι πωλήσεων μετά το iPhone για την Apple

Οι υπηρεσίες είναι το 2ο πιο προσοδοφόρο κανάλι πωλήσεων μετά το iPhone για την Apple

Η Apple, η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο είχε καθαρά έσοδα 111,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο που έληξε στις 31/12/2020 αλλά αυτό που είναι το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια, επίσης ρεκόρ και αυξήθηκαν 24% από τα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πρόκειται για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τη συνολική αύξηση των εσόδων της εταιρείας κατά 21%. Αυτό δείχνει ότι η επίμονη, πολυετής ώθηση των υπηρεσιών cloud της Apple αποδίδει και φέρνει εξαιρετικά απαοτελέσματα.Τα iPhone είναι ωραία – αλλά το ιερό “δισκοπότηρο” αυτές τις μέρες είναι οι υπηρεσίες cloud, ένα τομέα στον οποίο η Apple έχει απογοητευτεί στο παρελθόν και αφού επαναπροσδιόρισε την προσέγγισή της η στρατηγική φαίνεται να λειτουργεί.

Οι επενδυτές νοιάζονται για την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Apple, διότι σημαίνει ότι η εταιρεία διαφοροποιείται σε υπηρεσίες κατά την άποψη της Wall Street, επιτρέποντάς της να διαπραγματεύεται με υψηλότερα κέρδη και πωλήσεις. Οι εταιρείες υπηρεσιών και λογισμικού έχουν γενικά υψηλότερα πολλαπλάσια αποδόσεις από τις εταιρείες υλικού.Η αλήθεια είναι ότι η Apple ήταν πάντα εταιρεία λογισμικού που εξελιχθηκε σε εταιρεία hardware λόγω του iPhone και των άλλων συσκευών όμως το καλά σχεδιασμένο λογισμικό είναι αυτό που προσελκύει δισεκατομμύρια καταναλωτές στα προϊόντα της. Και η στενή κάθετη ενσωμάτωση της Apple στα προϊόντα λογισμικού και υλικού είναι αυτή που την καθιστά μοναδική.

Οι επενδυτές ελπίζουν για ακόμη καλύτερη απόδοση και υψηλότερη αποτίμηση, εάν η Apple μπορεί να δείξει ότι διεισδύει στην προσοδοφόρα αγορά υπηρεσιών cloud. Αυτό σημαίνει επαναλαμβανόμενα μηνιαία έσοδα.Το ρεκόρ εσόδων στο τμήμα υπηρεσιών δείχνει ότι η επένδυση της Apple σε υπηρεσίες cloud καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων μέσων, εφαρμογών και αποθηκευτικού χώρου, έχει λειτουργήσει.

Οι υπηρεσίες πωλούνται μέσω Apple Music, Apple TV +, iCloud, App Store και άλλου λογισμικού. Ο τομέας των υπηρεσιών είχε έσοδα τριμήνου σχεδόν 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 24% από τα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε κατά την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία έχει ενισχύσει σταθερά τις νέες υπηρεσίες πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας του TV + τον Νοέμβριο του 2019 με μια σειρά πρωτότυπου περιεχομένου.

Η Apple έχει περισσότερους από 620 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν για υπηρεσίες, φτάνοντας τον στόχο των 600 εκατομμυρίων έως το τέλος του 2020.Τα έσοδα από τις υπηρεσίες της Apple ήταν στάσιμα για χρόνια, αλλά τώρα φαίνεται να επιταχύνονται.
Ο τομέας των υπηρεσιών είναι τώρα ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έσοδα μετά τα iPhone, τα οποία απέφεραν έσοδα 65,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Η Apple έκανε ρεκόρ όλων των εποχών στα έσοσα από υπηρεσίες στο App Store, από υπηρεσίες cloud,από μουσική, από διαφήμιση,από το AppleCare και από τις υπηρεσίες πληρωμών. Ένα άλλο δυνατό σημείο ήταν η φυσική κατάσταση.

Ανεξάρτητα από την απόδοση της τιμής της μετοχής στο εγγύς μέλλον, η πρόσφατη αύξηση των εσόδων από τις υπηρεσίες της Apple δείχνει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της για αύξηση των πακέτων υπηρεσιών και παροχή στενής ενοποίησης με τα προϊόντα hardware. Αυτή η πολυσχιδής στρατηγική πρόκειται να συνεχιστεί σε μια αναπτυσσόμενη σειρά σειρών προϊόντων, είτε πρόκειται για εφαρμογές υγείας και υπηρεσίες με το Apple Watch είτε για πολυμέσα με προϊόντα όπως τα iPads.Το τμήμα Wearables, Home και Accessories της Apple έκανε επίσης ρεκόρ έσοδα 12,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το τμήμα είναι ένας από τους τομείς που συνδέονται στενά με τις υπηρεσίες. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.