20 Απρ 2024
READING

Η Ocado άνοιξε το πρώτο micro-κέντρο εκπλήρωσης παραγγελιών

2 MIN READ

Η Ocado άνοιξε το πρώτο micro-κέντρο εκπλήρωσης παραγγελιών

Η Ocado άνοιξε το πρώτο micro-κέντρο εκπλήρωσης παραγγελιών

Η Ocado άνοιξε το πρώτο μίνι κέντρο εκπλήρωσης παραγγελιών καθώς αγωνίζεται για να διορθώσει ζητήματα χωρητικότητας που εμπόδισαν την επέκτασή της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο διαδικτυακός έμπορος έχει ξεκινήσει το πρώτο του mini-CFC ικανό να χειρίζεται πάνω από 30.000 παραγγελίες την εβδομάδα, παρά το ότι είναι περίπου το ένα τέταρτο του μεγέθους των συνήθων εγκαταστάσεων του.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 40% σε σύγκριση με το 2020, η Ocado ξεκίνησε το κέντρο στο Μπρίστολ δημιουργώντας πάνω από 800 θέσεις εργασίας για την περιοχή.

Έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για άνοιγμα ενός δεύτερου mini-CFC στο Bicester το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, καθώς προσθέτει αυτές τις νέες υπερσύγχρονες αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις στο «οικοσύστημα εκπλήρωσης» της.

Αυτές οι μικρότερες εγκαταστάσεις, οι οποίες αναπτύσσονται επίσης στο εξωτερικό ως μέρος των συνεργασιών του λιανοπωλητή με την Kroger και τη Romulus, επιτρέπουν στην Ocado να επεκταθεί σε νέες αγορές εκτός της Αγγλίας με σχετική ευκολία.

Αυτή είναι η πρώτη νέα εγκατάσταση στην Αγγλία από το 2018 για την Ocado, η οποία τελείωσε το 2020 με λιγότερο ενεργούς πελάτες από ό, τι ξεκίνησε χάρη στα ζητήματα χωρητικότητας στην αρχή της πανδημίας.

Οι μικρότερες εγκαταστάσεις αυξάνουν την δυνατότητα εκπλήρωσης παραγγελιών αλλά δεν κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα όσο οι μεγαλύτερες.Επίσης δίνουν την δυνατότητα της επέκτασης σε μικρότερες αγορές και πιο κοντά στους καταναλωτές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.