23 Απρ 2024
READING

Η Αγγλία θα χρησιμοποιεί σύντομα ψηφιακές “e-λίρες” και θα είναι οικονομία χωρίς μετρητά σε μια δεκαετία

2 MIN READ

Η Αγγλία θα χρησιμοποιεί σύντομα ψηφιακές “e-λίρες” και θα είναι οικονομία χωρίς μετρητά σε μια δεκαετία

Η Αγγλία θα χρησιμοποιεί σύντομα ψηφιακές “e-λίρες” και θα είναι οικονομία χωρίς μετρητά σε μια δεκαετία

Οι καταναλωτές στην Αγγλία θα χρησιμοποιούν “e-λίρες” έως το 2024 καθώς η χώρα μεταβαίνει σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά και τα φυσικά χρήματα εγκαταλείπονται.

Ο John Howells, επικεφαλής του μεγαλύτερου δικτύου μηχανών μετρητών του Ηνωμένου Βασιλείου Link, έχει προβλέψει ότι η Μεγάλη Βρετανία θα είναι εντελώς χωρίς μετρητά μέσα σε μια δεκαετία.Σύμφωνα με την The Telegraph μια νέα ψηφιακή έκδοση της λίρας στερλίνας, παρόμοια με το Bitcoin, θα εισαχθεί από τις κεντρικές τράπεζες της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Αυτό θα οδηγήσει σε μια δεκαετία στην οποία τόσο τα φυσικά μετρητά όσο και το ψηφιακό νόμισμα θα είναι σε μεγάλο βαθμό εναλλάξιμα, προτού τελικά εξαφανιστούν τα μετρητά.

Η αλλαγή θα συνοδεύεται από μια τεράστια ώθηση κυβερνητικής ενημέρωσης παρόμοια με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση κατά τη διάρκεια της αναλογικής απενεργοποίησης της δεκαετίας του 2000.

Ενώ το νέο e-pound θα είναι εντελώς ψηφιακό, σε αντίθεση με το Bitcoin, θα ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι η αξία του παραμένει σταθερή.Η χρήση μετρητών έχει σχεδόν μειωθεί στο μισό και αυτό δεν πρόκειται να επανέλθει καθώς η πανδημία τελικά επιταχύνει την χρήση καρτών.Βρισκόμαστε στο δρόμο προς μια κοινωνία με πολύ λίγα μετρητά. Μια στις 10 πληρωμές πραγματοποιείται σε μετρητά τώρα στην Αγγλία. Η χρήση μετρητών μειώθηκε κατά 60% σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια και θα μπορούσε σύντομα να φτάσει στο 5% των συνολικών συναλλαγών με την χρήση μετρητών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Access to Cash Review, 8 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύουν από την ταχεία κατάρρευση του «εύθραυστου συστήματος μετρητών».Έρευνα αποκάλυψε πρόσφατα ότι σχεδόν 10.000 μηχανήματα μετρητών με δωρεάν χρήση έχουν αποσυρθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ μόνο περίπου 10.000 απομένουν ακόμη σε ολη την Αγγλία.

Ενώ η πλειοψηφία της χώρας είναι άνετη με τη μετάβαση στις ψηφιακές πληρωμές, αυτά τα πιλοτικά σχέδια επιδιώκουν να προστατεύσουν εκείνους που εξακολουθούν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μετρητά.Αυτό το τμήμα της κοινωνίας αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ηλικιωμένους και χαμηλού εισοδήματος πολίτες που ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.