16 Σεπ 2024
READING

Μέσα στο Harley-Davidson Museum

2 MIN READ

Μέσα στο Harley-Davidson Museum

Μέσα στο Harley-Davidson Museum

Μόνιμες εκθέσεις και αρχιτεκτονική σε ένα μουσείο αφιερωμένο στην εμβληματική αμερικανική μοτοσικλέτα, παρουσιάζοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μηχανική.

Το Μουσείο Harley-Davidson που σχεδιάστηκε από το Pentagram παρουσιάζει την ιστορία, τον πολιτισμό και την τεχνολογία μιας μοναδικά αμερικανικής εικόνας. Καταλαμβάνοντας μια βιομηχανική περιοχή 20 στρεμμάτων στην καρδιά του Milwaukee στο Wisconsin, ο σχεδιασμός του μουσείου παρουσιάζει ένα νέο παράδειγμα για την ενσωμάτωση ενός εταιρικού μουσείου στην τοπική του κοινότητα, ενώ παρουσιάζει σαφώς την ιστορία της Harley-Davidson σε μια παγκόσμια κοινότητα πελατών της.

Σχεδιασμένο σαν ένα εργοστάσιο σε αστικό περιβάλλον, ο σχεδιασμός του μουσείου αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων και 45.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από τρία διασυνδεδεμένα κτίρια με χώρο για μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις, ένα εκτεταμένο αρχείο μοτοσυκλετών και αναμνηστικών αντικειμένων της Harley, ένα εστιατόριο, ένα καφέ και ένα κατάστημα λιανικής πώλησης.

Εμπνευσμένο από τα μοτοσικλετιστικά ράλλυ σε μέρη όπως το Sturgis και το Laconia, το μουσείο διαθέτει εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία που δημιουργούν μια νέα γειτονιά μέσα στην πόλη και επιτρέπουν μια συνεχώς μεταβαλλόμενη εμφάνιση. Το ύφος του εργοστασίου εκτείνεται και στο εσωτερικό, το οποίο έχει αρχιτεκτονική δομή και είναι οργανωμένο με μεγάλους ανοικτούς χώρους, επενδυμένους με μεταλλικές σκάλες και τέσσερις μεγάλους πύργους.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου αναπτύχθηκε σε στενό συντονισμό με την αρχιτεκτονική. Οι ειδικά σχεδιασμένες οθόνες περιλαμβάνουν μια τεράστια «γέφυρα» που ανεβαίνει από το ισόγειο για να παρουσιάσει σκελετούς μοτοσυκλετών, ένα μηχανοστάσιο με 30 κινητήρες και ένα αντίγραφο ενός board track, ένα ξύλινο αγωνιστικό όχημα από τη δεκαετία του 1920. Οι πλατφόρμες, τα κιγκλιδώματα, τα κιβώτια επίδειξης και οι τοίχοι με σχιστόλιθο αναφέρονται στη βιομηχανική γλώσσα των απλών μηχανημάτων και στον κόσμο του γκαράζ και του εργοστασίου.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.