25 Απρ 2024
READING

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες των ηλεκτρικών ποδηλάτων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς

4 MIN READ

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες των ηλεκτρικών ποδηλάτων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες των ηλεκτρικών ποδηλάτων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς

Η Revel, είναι μία εταιρεία που επιτρέπει στους χρήστες να νοικιάσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μέσω του τηλεφώνου τους και διαθέτει τώρα μια νέα επιλογή μικρο-κινητικότητας για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης: μια μηνιαία υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Καθώς τα ηλεκτρικά ποδήλατα αυξάνονται σε δημοτικότητα, οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο υιοθετούν μοντέλα συνδρομής, ούτως ώστε τα περισσότερο ακριβά ποδήλατα να είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Πιο συγκεκριμένα, η Dance μια νεοσύστατη επιχείρηση που  προσφέρει e-bike συνδρομές στο Βερολίνο, η Zygg προσφέρει επίσης ποικίλες δυνατότητες συνδρομής στο Τορόντο, ενώ εταιρείες ποδηλάτων όπως η Bird,η Lime και η Citi Bike της Νέας Υόρκης (η οποία ανήκει στην Lyft) έχουν προσθέσει τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις εγκαταστάσεις τους.

Η Revel λέει ότι η μετατόπιση του ενδιαφέροντος της σε e-bike συνδρομές είναι σύμφωνη με την αποστολή της εταιρείας της, η οποία, στοχεύει στην ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, τα νέα σχετικά με τις δυνατότητες συνδρομής κοινοποιήθηκαν αφότου η Revel ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί έναν σταθμό ηλεκτρικής φόρτισης στο Μπρούκλιν, με 30 «φορτιστές» διαθέσιμους στο κοινό 24 ώρες την ημέρα.

Ακόμη, φαίνεται ότι η συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας είναι επίσης μια απάντηση στην αύξηση της ποδηλατικής κίνησης στην Νέα Υόρκη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, η οποία οφείλεται εν μέρει στην πανδημία. 

Έτσι, με 99 δολάρια το μήνα, η υπηρεσία Coast by Revel, θα παρέχει στα μέλη της πλήρη πρόσβαση σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που κατασκευάζεται από την εταιρεία Wing της Νέας Υόρκης. Τα μέλη της υπηρεσίας θα παραλαμβάνουν το ηλεκτρικό τους ποδήλατο στην πόρτα του σπιτιού τους ενώ η συνδρομή περιλαμβάνει συντήρηση για τα ελαστικά, τις αλυσίδες, τα φθαρμένα φρένα και άλλα. Το Coast by Revel παρέχει επίσης μία κλειδαριά για προστασία, πληροφορίες σχετικά με τους τοπικούς κανόνες κυκλοφορίας, συμβουλές για ασφαλή οδήγηση και δυνατότητες αποθήκευσης.

Οι τιμές των ηλεκτρικών ποδηλάτων κυμαίνονται από 1.500 έως σχεδόν 4.000 δολάρια, ένα ποσό που φαίνεται να αποθαρρύνει όσους θέλουν απλώς να δοκιμάσουν την ποδηλασία ως μία πιθανή επιλογή μετακίνησης. Ως αποτέλεσμα, το μοντέλο της συνδρομής φαντάζει η ιδανική επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να επωφεληθούν από τα οφέλη και την ευκολία της μετακίνησης με ηλεκτρικά ποδήλατα αλλά χωρίς την ταλαιπωρία της συντήρησης και επισκευής.

Έτσι, όσον αφορά την υπηρεσία, εάν κάτι στο ποδήλατο σπάσει ή χρειαστεί επισκευή, οι μηχανική υποστήριξη θα επιμεληθεί του προβλήματος μέσα σε 24 ώρες, ενώ για τις μικρές βλάβες υπάρχει η δυνατότητα επισκευής σε λιγότερο από 10 λεπτά και για τις ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές προβλέπεται η αντικατάσταση του ποδηλάτου.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Wing μπορούν να φτάσουν σε τελική ταχύτητα 20 μιλίων την ώρα, είναι ανθεκτικά στο νερό και περιλαμβάνουν μια μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει έως και 45 μίλια με μία μόλις φόρτιση και δύνανται παράλληλα να φορτιστούν πλήρως μέσα σε τέσσερις ώρες. Μάλιστα, αυτή η μπαταρία είναι αφαιρούμενη, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέλη της υπηρεσίας που ζουν για παράδειγμα σε κάποιον ψηλό όροφο θα έχουν την δυνατότητα να κλειδώσουν το ποδήλατό τους στον πρώτο όροφο και να μεταφέρουν μόνο την μπαταρία μέχρι το διαμέρισμά τους για να την φορτίσουν. 

Για την ιστορία, η Revel λειτουργεί στη Νέα Υόρκη από το 2018, αν και η εταιρεία έκλεισε προσωρινά τον Ιούλιο του 2020 για να επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας της δεδομένου ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά κατά την οδήγηση των κοινόχρηστων μοτοποδηλάτων της εταιρεία, τα οποία οι χρήστες παραλαμβάνουν από όπου και αν σταθμεύουν γύρω από την πόλη. Ωστόσο, η Revel συνέχισε να λειτουργεί αργότερα με νέους κανόνες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών εκπαιδευτικών βίντεο, μίας δοκιμής ασφάλειας εντός εφαρμογής και της απόδειξης ότι οι χρήστες φορούν το κράνος πριν οδηγήσουν τα ποδήλατα.

Σε γενικές γραμμές εκτιμάται ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα ενδέχεται να είναι προσιτά για τους χρήστες και η Revel αναμένει ότι αυτή η συνδρομητική υπηρεσία θα απευθύνεται εξίσου τόσο στα υφιστάμενα μέλη όσο και σε νέους πελάτες. 

Μάλιστα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα διαθέτουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: την δυνατότητα να ταξιδεύουν πάνω από τις γέφυρες της πόλης. Τα μοτοποδήλατα της Revel δεν επιτρέπεται να διασχίζουν μεγάλες γέφυρες (ή να πηγαίνουν σε αυτοκινητόδρομους), αλλά τα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν με ευκολία να ακολουθήσουν τις ποδηλατικές διαδρομές στις γέφυρες και τους αυτοκινητόδρομους.

Η συνδρομή e-bike θα είναι διαθέσιμη για τους κατοίκους του Brooklyn, του Queens, του Bronx και του Manhattan οι οποίοι χρειάζεται απλώς να εγγραφούν στην εφαρμογή της Revel ή στην ιστοσελίδα της εταιρεία για την λίστα αναμονής. Η Coast by Revel πρόκειται να ξεκινήσει με αρκετές εκατοντάδες ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τον Μάρτιο και ο αριθμός των ποδηλάτων θα κλιμακώνεται καθώς αυξάνεται η ζήτηση.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.