25 Απρ 2024
READING

To luxury retail κάνει comeback χάρις στην Κίνα, τους millennials και τους άνδρες

3 MIN READ

To luxury retail κάνει comeback χάρις στην Κίνα, τους millennials και τους άνδρες

To luxury retail κάνει comeback χάρις στην Κίνα, τους millennials και τους άνδρες

Σύμφωνα με μελέτη, ενώ η έκρηξη των πωλήσεων πολυτελείας καθοδηγείται κυρίως από την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, η ζήτηση για προσωπικά είδη πολυτελείας αυξάνεται επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ιαπωνία, η Ευρώπη και οι Η.Π.Α. είναι αγορές για luxury retailers.

Τα ανδρικά ρούχα έχουν γίνει μια περιοχή εστίασης για high-end brands μόδας. Εταιρίες όπως η LVMH με τα brands Louis Vuitton, Bulgari και Dior, μεταξύ άλλων και η Kering με τις Gucci, Yves Saint Laurent και Girard-Perregaux έχουν εστιάσει τις προσπάθειες marketing στη μόδα των ανδρών. Επιπλέον, για να προσελκύσουν νέους καταναλωτές, πολλά luxury brands έχουν επεκτείνει τις σειρές προϊόντων τους ώστε να συμπεριλαμβάνουν υποδήματα, hoodies, πορτοφόλια, μπλουζάκια και άλλα πιο προσιτά είδη. Η κατανόηση των βασικών τάσεων θα επιτρέψει στους retailers να αξιοποιήσουν νέα τμήματα και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες.

O κλάδος luxury retail ήταν πολύ επιφυλακτικός να αγκαλιάσει την ψηφιακή τεχνολογία. Αλλά μετά το 2017 μερικά luxury brands, συμπεριλαμβανομένης της Chanel, ξεκίνησαν να “αγκαλιάζουν” επιτυχώς την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Παρόλο που η Chanel ήταν ένα από τα τελευταία luxury brands που ξεκίνησαν να πωλούν online, τώρα πλέον έχει εκατομμύρια νέους followers καθιστώντας την τo πιο luxury brand της πλατφόρμας στο Instagram.Περισσότεροι από το 60% των χρηστών του Instagram είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών, καθιστώντας την πρωταρχική πλατφόρμα για την σύνδεση με τους Millennials και τους Gen Zers.

Η συνεργασία με σημαντικούς influencers μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική. H Yves Saint Laurent σημείωσε μεγάλη επιτυχία το περασμένο έτος, συνεργαζόμενη με influencers για να προωθήσει τα αρωματά της.Η στρατηγική της επικεντρώθηκε λιγότερο στα δικά της social media και περισσότερο σε τοποθετήσεις προϊόντων με έντονες και αξιοσημείωτες προσωπικότητες.Φυσικά, οποιαδήποτε καμπάνια δεν αρκεί για να οικοδομήσει μια σχέση με τους πελάτες. Η έρευνα δείχνει ότι οι millennials παρακολουθούν πολλαπλά κανάλια ταυτόχρονα, καθιστώντας μια omni-channel προσέγγιση στην επικοινωνία και το branding όλο και πιο σημαντική.

Η έρευνα δείχνει ότι το 43% των millennials προτιμούν να αγοράζουν προσωπικά τα είδη πολυτελείας. Αναφέρουν την ανάγκη που έχουν να αγγίζουν, να αισθάνονται, να συγκρίνουν και να δοκιμάζουν τα προϊόντα.Τα brands που κάνουν φυσικό retail για αυτούς χρησιμοποιούν μια βιωματική προσέγγιση αφού είναι σημαντικό να αισθάνονται την πολυτέλεια από τη στιγμή που εισέρχονται στο κατάστημά.

Δημιουργικές προσεγγίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καινοτόμος παρουσία φυσικών καταστημάτων και σύνδεση με τον τρόπο ζωής βάζουν τα πολυτελή brand στα πολυπόθητα μάτια των νέων ανθρώπων που ξοδεύουν χρήματα. Οι millenials μπορεί να είναι μια δύσκολη αγορά, αλλά τα luxury brands που μπορούν να βρουν το κουμπί τους, θα έχουν πολύ μεγάλες αποδόσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.