26 Απρ 2024
READING

Η επόμενη μεγάλη ερώτηση | Τι θέλει να τρώει η Gen Z;

2 MIN READ

Η επόμενη μεγάλη ερώτηση | Τι θέλει να τρώει η Gen Z;

Η επόμενη μεγάλη ερώτηση |  Τι θέλει να τρώει η Gen Z;

Οι καταναλωτικές συνήθειες των Millennials έχουν γίνει αρκετά σαφείς. Αλλά τώρα, ο κόσμος των τροφίμων εξετάζει τους νέους καταναλωτές μετά από αυτούς: την  Generation Z.Παρόλο που τα ακριβή όρια είναι λίγο ασαφή, πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τη Generation Z ως ανθρώπους που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2010, πράγμα που σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα μέλη βρίσκουν θέσεις εργασίας ή τελειώνουν το σχολείο.

Κάποιοι εξακολουθούν να ζουν στο πατρικό τους σπίτι ενώ ένα άλλο τμήμα έχει μετακομίσει στα πρώτα σπίτια τους. Και αυτά τα μέλη της Gen Z πρέπει να μαγειρέψουν ή να βρουν φαγητό από εστιατόρια.

Γενικά, τα μέλη της Gen Z είναι συντηρητικά και κοινωνικά φιλελεύθερα ενώ υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των επιλογών διατροφής που διατίθενται στη Gen Z και στις προηγούμενες γενιές. Για να βρουν χορτοφαγικά πιάτα, οι προηγούμενες γενιές έπρεπε να πηγαίνουν σε χορτοφαγικά εστιατόρια.Αλλά καθώς τα εστιατόρια έχουν διευρύνει τα μενού τους, οι νέοι καταναλωτές έχουν πλέον πολλές επιλογές, όταν τα καταστήματα είναι ανοικτά.

Και οι “Gen Z Diners” είναι πολύ πιο πρόθυμοι από τους εφήβους και τους νέους ανθρώπους του παρελθόντος να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη κουζίνας, από ασιατικές και μεξικάνικες γεύσεις έως όσπρια και νέες μορφές φυτικού κρέατος, που δεν υπήρχαν παλαιότερα.Όταν άλλοι νέοι της ηλικίας τους μπορεί να επέλεγαν fast food και αναψυκτικό, ο Gen Z έχει «προσαρμοστικές ιδιότητες γευστικού προφίλ» που οι ερευνητές δεν έχουν δει ποτέ πριν.

Συγκεκριμένα, η Gen Z εμφανίζει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα χορτοφαγικά και τα βίγκαν, πολλά από τα οποία παραπέμπουν σε ηθικούς λόγους.Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων αντιμετώπισαν έκρηξη στις πωλήσεις υποκατάστατων κρέατος τα τελευταία δύο χρόνια.Περισσότερο από το ήμισυ του κρέατος με φυτική βάση που παράγεται είναι σε μορφή μπιφτεκιού, με άλλα λόγια για να γίνει burger, Περίπου το 54% των αμερικανικών εστιατορίων έχουν τουλάχιστον ένα προϊόν με φυτική βάση, από την Impossible Burger ή μια έκδοση από την Beyond Meat.Αυτά τα δύο εμπορικά σήματα αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της αύξησης των προϊόντων με φυτική βάση.Όμως, καθώς οι Gen Zers μεγαλώνουν, οι προτιμήσεις του φαγητού θα γίνουν πιο έντονες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.