20 Απρ 2024
READING

Το Airbnb λανσάρει την ευέλικτη αναζήτηση χωρίς την τοποθέτηση συγκεκριμένων ημερομηνιών

3 MIN READ

Το Airbnb λανσάρει την ευέλικτη αναζήτηση χωρίς την τοποθέτηση συγκεκριμένων ημερομηνιών

Το Airbnb λανσάρει την ευέλικτη αναζήτηση χωρίς την τοποθέτηση συγκεκριμένων ημερομηνιών

Από τότε που ξεκίνησε την λειτουργία του, τα περισσότερα νέα που προέρχονταν από το Airbnb αφορούσαν ως επί το πλείστον την πολιτική της λειτουργίας του. Ωστόσο, πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε μια ανακοίνωση που αφορούσε αποκλειστικά το προϊόν προσφοράς και τις λειτουργίες της.

Είναι γεγονός ότι καθώς η πανδημία εξελίσσεται και εξαπλώνεται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας, οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι μεγάλο μέρος αυτής της νέας συμπεριφοράς-κανονικότητας θα είναι μόνιμο ή τουλάχιστον θα διαρκέσει για πολύ καιρό. Έτσι, οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να εξελιχθούν παράλληλα με τις αλλαγές στις καταναλωτικές συμπεριφορές.

Πιο συγκεκριμένα, το Airbnb εισάγει πλέον την λειτουργία Flexible Search, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να προσπερνούν το βήμα της ακριβούς οριοθέτησης των ημερομηνιών όταν επιθυμούν να κάνουν κράτηση στην πλατφόρμα της εταιρείας. Αντ ‘ αυτού, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν σε γενικές γραμμές τις επιλογές μια απόδραση το Σαββατοκύριακο, για εβδομαδιαίες ή μηνιαίες διακοπές ή για διακοπές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να ορίζουν αναγκαστικά συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Αυτή η δυνατότητα πέρα από το γεγονός ότι δίνει στους επισκέπτες περισσότερες επιλογές για περιήγηση, αυξάνει, συγχρόνως, κατακόρυφα την έκθεση για τους οικοδεσπότες και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.Από την μεριά του το Airbnb υποστηρίζει ότι η νέα έκθεση των travel trends υποδεικνύει ότι το ένα τέταρτο των Αμερικανών θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να ταξιδέψει εκτός των κλασικών περιόδων διακοπών για το 2021, ενώ μέχρι στιγμής περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων που αναζήτησαν διαμονή στο Airbnb ήταν ευέλικτοι όσον αφορά την ημερομηνία και την τοποθεσία.

Μάλιστα, η ίδια η εταιρεία αναφέρει στο blog της ότι σαφώς κανείς δεν εξεπλάγη από το γεγονός ότι η πανδημία άλλαξε άρδην τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν . Έτσι, εκτός από τον επανασχεδιασμό της πλατφόρμας κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους με σκοπό την διευκόλυνση της αναζήτησης των κοντινών προορισμών, το νέο χαρακτηριστικό της ευέλικτης αναζήτησης ευθυγραμμίζεται πλήρως με την ευρύτερη μετατόπιση των επιθυμιών και των ταξιδιωτικών μοτίβων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν υπό τις παρούσες συνθήκες. 

Καθίσταται σαφές ότι η παραδοσιακή ταξιδιωτική βιομηχανία οικοδομήθηκε γύρω από την έννοια των συγκεκριμένων προορισμών με σταθερές ημερομηνίες στο μυαλό, αλλά αυτό το μοντέλο δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες των σημερινών ταξιδιωτών.

Πιο αναλυτικά, τα ταξίδια, και ειδικότερα τα αεροπορικά ταξίδια, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία ήδη από την αρχή της εξάπλωσης του ιού. Βέβαια, σταδιακά, οι ενδείξεις μιας πιθανής ανάκαμψης αρχίζουν να διαφαίνονται, αλλά η μετάβαση στο μοντέλο της τηλεργασίας (η οποία έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση τα επαγγελματικά ταξίδια) σημαίνει ότι ένα σημαντικό κομμάτι της μείωσης της ταξιδιωτικής κίνησης ενδεχομένως να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Τούτου λεχθέντος, η έκθεση travel trends της Airbnb δείχνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων (54%) αναπολούν τα ταξίδια και σχεδιάζουν τώρα την επόμενη απόδραση τους.

Η ευέλικτη αναζήτηση θα επιτρέψει στους χρήστες να επιστρέψουν στη νοοτροπία της οργάνωσης και της αναμονής ενός ταξιδιού χωρίς να έχουν ακριβείς ημερομηνίες στο μυαλό τους, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς τα ποσοστά των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να μετατοπίζονται χωρίς δυνατότητες πρόβλεψης.

Με πληροφορίες από το Tech Crunch

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.