25 Απρ 2024
READING

Το Spotify HiFi είναι η νέα υπηρεσία του Spotify που επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής με CD-quality

3 MIN READ

Το Spotify HiFi είναι η νέα υπηρεσία του Spotify που επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής με CD-quality

Το Spotify HiFi είναι η νέα υπηρεσία του Spotify που επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής με CD-quality

Το Spotify ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να αναπτύξει μια νέα υπηρεσία συνδρομής υψηλού επιπέδου, η οποία θα ονομάζεται Spotify HiFi, ενώ στα σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται ακόμα πλήθος νέων χαρακτηριστικών και ενημερώσεων, νέων προσφορών περιεχομένου αλλά και χαρακτηριστικών για τους δημιουργούς περιεχομένου. Η εταιρεία δήλωσε ακόμα ότι το Spotify HiFi θα είναι διαθέσιμο για τους συνδρομητές του Spotify Premium σε επιλεγμένες αγορές σε διεθνή βάση, επιτρέποντάς τους να ακούν μουσική με την ποιότητα ήχου ενός CD χωρίς απώλειες.

Ακόμα, το Spotify δήλωσε ότι η αναπαραγωγή μουσικής υψηλής ποιότητας υπήρξε σταθερά μία από τις σημαντικότερες απαιτήσεις των χρηστών και η εταιρεία σκοπεύει συνεχώς να εξελίσσεται με βάση τις ανάγκες των χρηστών.Επιπλέον, το Spotify επεσήμανε ότι η υπηρεσία HiFi θα λειτουργήσει σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των ηχείων με δυνατότητα Spotify Connect. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι συνεργάζεται με μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηχείων στον κόσμο για να καταστήσει το Spotify HiFi προσβάσιμο σε περισσότερους χρήστες ανά τον κόσμο μέσω του Spotify Connect.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έδωσε σαφείς λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με ζητήματα όπως η τιμολόγηση, η ημερομηνία έναρξης ή ακόμα και οι αγορές που θα υποστηρίξουν τη νέα συνδρομή κατά την έναρξη της κυκλοφορίας. Είναι κατανοητό ότι η συνδρομή θα κοστίσει περισσότερο από την προσφορά του απλού Spotify Premium, αλλά το ακριβές κόστος θα διαφέρει ανάλογα με την αγορά και αυτές οι λεπτομέρειες απασχολούν ιδιαίτερα τους χρήστες του Spotify.

Επιπρόσθετα, ο γίγαντας της μουσικής βιομηχανίας προέβη σε μία ακόμα ενημέρωση σημειώνοντας ότι έχει προσθέσει 76.000 καλλιτέχνες στις λίστες αναπαραγωγής του για πρώτη φορά ενώ τόνισε 175 ανερχόμενους καλλιτέχνες οι οποίοι εντάσσονται πλέον στο πρόγραμμα Radar της εταιρείας, το οποίο προσφέρει ακόμα και υπηρεσίες marketing. Σημείωσε επίσης ότι τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε περισσότερους καλλιτέχνες ενώ το Spotify Canvas, τα γραφικά, δηλαδή, που συνοδεύουν ένα κομμάτι, είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους τους καλλιτέχνες του Spotify.

Εξίσου σημαντική κρίνεται η επέκταση της υπηρεσίας σε νέες αγορές που θα της επιτρέψουν να φτάσει σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Συνολικά, το Spotify υποστηρίζει ότι πρόκειται να επεκταθεί σε 85 νέες παγκόσμιες αγορές στην Ασία, την Αφρική, την Καραϊβική, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.Όσον αφορά τα podcast, το Spotify και το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας έκαναν αναφορά σε κάποια σχέδια βελτίωσης και της ανακάλυψης νέων podcast μέσω νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων των αλγορίθμων και της αντίστοιχης τεχνολογίας.

Μάλιστα, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό-εργαλείο πρόκειται να βοηθήσει τους χρήστες να προσδιορίσουν τα podcasts ανά κατηγορία χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν το πραγματικό όνομα του εκάστοτε επεισοδίου. Επί παραδείγματι, οι χρήστες θα μπορούσαν να πληκτρολογήσουν «μαγείρεμα» στη γραμμή αναζήτησης και να ανακαλύπτουν έτσι podcasts που ταιριάζουν με αυτά τα δεδομένα. Αυτό το χαρακτηριστικό κυκλοφορεί τώρα πιλοτικά στις ΗΠΑ και θα κυκλοφορήσει σε ακόμη περισσότερες τοποθεσίες φέτος.

Αναφορικά με την Anchor την εφαρμογή δημιουργίας podcast, το Spotify δήλωσε ότι συνεργάζεται με το WordPress για να μετατρέψει το κείμενο σε ήχο, να προσθέσει βίντεο στα podcasts και να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες διαδραστικές λειτουργίες όπως δημοσκοπήσεις και Q&As. Φυσικά, όλες αυτές οι ενέργειες στοχεύουν στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των χρηστών με την πλατφόρμα σε πραγματικό χρόνο.Η διαρκής βελτίωση και οι συνεχόμενες προσθήκες αποδεικνύουν ότι το Spotify δεν εφησυχάζεται και οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.

Με πληροφορίες από το Tech Crunch

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.