26 Απρ 2024
READING

Το «Shoppertainment» ίσως να είναι η νέα κυρίαρχη τάση των αγορών στην Ευρώπη

2 MIN READ

Το «Shoppertainment» ίσως να είναι η νέα κυρίαρχη τάση των αγορών στην Ευρώπη

Το «Shoppertainment» ίσως να είναι η νέα κυρίαρχη τάση των αγορών στην Ευρώπη

Το «Shoppertainment» εκτιμάται ότι θα είναι η νέα κυρίαρχη τάση των αγορών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, σύμφωνα με το Alibaba, το οποίο πρωτοστατεί στο νέο αυτό στυλ των αγορών.

Πιο αναλυτικά, το Shoppertainment, αφορά σε ένα νέο μοντέλο αγορών το οποίο σημείωσε τρομερή έξαρση στις κινεζικές και ασιατικές αγορές της λιανικής πώλησης τους τελευταίους 18 μήνες και ουσιαστικά περιλαμβάνει τις συναρπαστικές ψηφιακές και διαδραστικές εμπειρίες που πραγματοποιούν οι λιανοπωλητές μέσω εκδηλώσεων ζωντανής ροής που τελικά ενισχύουν σημαντικά τις πωλήσεις.

Μάλιστα, μία νέα έρευνα,  η οποία εκπονήθηκε από την AliExpress αποδεικνύει ότι ενώ το shoppertainment εξακολουθεί να είναι μία εκκολαπτόμενη τάση στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ασία, οι αγοραστές είναι ήδη αρκετά ανοικτοί στις νέες τάσεις και τις τεχνολογίες που μπορούν να ενισχύσουν τις εμπειρίες των αγορών τους. 

Επιπλέον, μια έρευνα η οποία εκπονήθηκε με δείγμα 14.460 ενήλικες στη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο υποδεικνύει ότι το 70% των αγοραστών έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την τάση του shoppertainment, ενώ σχεδόν οι μισοί έχουν αυξήσει την κατανάλωση του shoppertainment περιεχομένου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον, η AliExpress δηλώνει ότι αυτό το μοντέλο αγορών αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για τους πωλητές και τους λιανοπωλητές οι οποίοι αντιλαμβάνονται τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την τάση στρατηγικά.

Πιο αναλυτικά, τα ηλεκτρονικά είδη, ο τομέας της μόδας και τα καλλυντικά συμπεριλαμβάνονται στις κατηγορίες για τις οποίες αγοραστές ήταν πιο πρόθυμοι να ασχοληθούν και να αναζητήσουν πληροφορίες, ενώ οι αγοραστές φαίνεται ότι αλληλεπιδρούσαν καλύτερα με τις εταιρείες κατά τη διάρκεια των livestreaming εκδηλώσεων που χαρακτηρίζονταν από σύντομο και ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Βέβαια, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για τις εταιρείες να εξετάσουν τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα με σκοπό να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαφορετικούς καταναλωτές και τις διαφορετικές χώρες κατά την διερεύνηση των δυνατοτήτων της ευρωπαϊκής αγοράς σε σχέση με την αναδυόμενη τάση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι αγοραστές εκτιμάται ότι προτιμούν να αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο περισσότερο διασκεδαστικό και άμεσο το οποίο είναι κατάλληλο και διαθέσιμο στα κινητά, ενώ οι καταναλωτές στην Γαλλία φαίνεται ότι προτιμούσαν περιεχόμενο το οποίο είχε προωθηθεί από έγκριτους influencers.Τέλος, η AliExpress υπογραμμίζει ότι έχει πλέον δεσμευτεί να επεκτείνει την ανάπτυξη του shoppertainment σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει οργανώσει περισσότερες από 44.000 livestreaming εκπομπές σε δεκατρείς διαφορετικές γλώσσες από τον Ιούλιο του 2019.

Με πληροφορίες από το Charged Retail

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.