20 Απρ 2024
READING

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Αγγλία είναι τώρα η 3η μεγαλύτερη στον πλανήτη

2 MIN READ

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Αγγλία είναι τώρα η 3η μεγαλύτερη στον πλανήτη

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Αγγλία είναι τώρα η 3η μεγαλύτερη στον πλανήτη

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά από ρεκόρ πωλήσεων σε όλο το 2020.Το ηλεκτρονικό εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται τώρα να αυξηθεί σχεδόν 40% τα επόμενα τρία χρόνια και να φτάσει σε αξία 264 δισεκατομμυρίων λιρών μέχρι το 2024, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του WorldPay.

Η Παγκόσμια Έκθεση Πληρωμών της WorldPay αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έφτασαν τα 192 δισεκατομμύρια £ το 2020, αύξηση κατά 13% σε σύγκριση με το 2019.Αυτή η έντονη αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων, που αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 20% όλων των αγορών στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2024, προκάλεσε επίσης μια δραματική αλλαγή στις συνήθειες αγορών καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα ψηφιακά πορτοφόλια έγιναν η πιο δημοφιλής μέθοδος πληρωμής για αγοραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 32% όλων των πληρωμών, ξεπερνώντας τόσο τις χρεωστικές όσο και τις πιστωτικές κάρτες και φτάνοντας σε αυτό το ορόσημο τρία χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Επιπλέον, τα προγράμματα «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» συνέχισαν την άνοδο, καθιστώντας τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο διαδικτυακό τρόπο πληρωμής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το τοπίο των πληρωμών εξελίσσεται με ρυθμό ώστε να ανταποκρίνεται στην προσπάθεια των καταναλωτών για ευκολία και την ικανότητα να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στις αποφάσεις αγοράς τους. Προβλέπεται ότι ο τομέας Buy Now Pay Later δεν θα επιβραδυνθεί – με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου να βλέπει διψήφια αύξηση στα επόμενα χρόνια.

Καθώς αυτό συμβαίνει, είναι σημαντικό τα πλαίσια που διέπουν και προστατεύουν τους καταναλωτές και τους εμπόρους να προσαρμόζονται επίσης για να διασφαλίσουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στην τεχνολογία πληρωμών και σε αυτό έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στην Αγγλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη για να υπάρξουν ρυθμίσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.