25 Απρ 2024
READING

Το φόρεμα που έκανε πωλήσεις 1 εκ.δολάρια σε 12 λεπτά

4 MIN READ

Το φόρεμα που έκανε πωλήσεις 1 εκ.δολάρια σε 12 λεπτά

Το φόρεμα που έκανε πωλήσεις 1 εκ.δολάρια σε 12 λεπτά

Το Nap Dress κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια από την Hill House Home και υπόσχονταν ότι μπορούσε να φορεθεί τόσο κατά την διάρκεια ενός σύντομου ύπνου όσο και κατά την διάρκεια των τηλεδιασκέψεων. Έτσι, όπως ήταν λογικό οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιταχύνοντας εκθετικά την ανάπτυξη του Hill House. 

Κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους, η εταιρεία κατέβαλλε αγώνες για να συμβαδίσει ο ρυθμός παραγωγής με την αυξημένη ζήτηση. Μάλιστα, όταν η τελευταία συλλογή φορεμάτων κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου, η εταιρεία πώλησε αποθέματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων τα πρώτα 12 λεπτά και μέχρι το τέλος της ημέρας είχε δημιουργήσει περισσότερα έσοδα από ό, τι σε όλο το 2019. 

Η Nell Diamond, η οποία ίδρυσε το Hill House με έδρα τη Νέα Υόρκη το 2016 και είναι ταυτόχρονα η CEO της εταιρείας, αναζητά τώρα τρόπους για να μετατρέψει αυτή την ξαφνική άνοδο των πωλήσεων σε μία στρατηγική για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ενώ μέχρι πρότινος η εταιρεία είχε επικεντρωθεί στρατηγικά στην ανάπτυξη με αργό και σταθερό ρυθμό.

Για την ιστορία, όπως άλλωστε υποδηλώνει το όνομα της εταιρείας, το Hill House δεν αφορούσε εξ αρχής μία εταιρεία μόδας και ενδυμάτων. Η Nell Diamond, η οποία πήρε το MBA της από το Yale, εγκατέλειψε την καριέρα της στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα  για να ιδρύσει μια bed and bath εταιρεία άμεσων και απευθείας πωλήσεων. 

Στην συνέχεια, το 2018, η ιδρύτρια της εταιρείας ήθελε να προσθέσει ένα φόρεμα στη γραμμή των προϊόντων που ήταν αρκετά άνετο για να φοριέται στο σπίτι. Έτσι, παρόλο που δεν είχε λάβει επίσημη και τυπική εκπαίδευση στον σχεδιασμό των ρούχων, πέτυχε να δημιουργήσει από το μηδέν αυτό το φόρεμα αφού πέρασε μήνες εξετάζοντας σχεδόν εμμονικά κάθε λεπτομέρεια: από το μπούστο στα ανάλαφρα μανίκια.

Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν ήταν σίγουρη για την ανταπόκριση που θα είχε το φόρεμα στο καταναλωτικό κοινό κυκλοφόρησε αρχικά μια μικρή παραγγελία για να κάνει το ντεμπούτο του το νέο αυτό προϊόν, αλλά η παραγγελία αυτή εξαντλήθηκε αμέσως. Μάλιστα, ανάλογη εξέλιξη είχαν και οι επόμενες παραγγελίες.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει τρία διαφορετικά εργοστάσια που ασχολούνται με την παραγωγή αυτού του φορέματος στην Μαδαγασκάρη και την Τουρκία. Έτσι, εάν κάποιο από αυτά χρειαζόταν να κλείσει εξαιτίας της πανδημίας, οι παραγγελίες δεν θα έβγαιναν εκτός προγραμματισμού επειδή θα υπήρχε ένα άλλο εργοστάσιο σε λειτουργία. Ο βασικός στόχος της εταιρείας ήταν να ανταποκριθεί στη ζήτηση με συνέπεια, αντί να δημιουργήσει την εικόνα μίας περιορισμένης και exclusive συλλογής.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας έπληξαν ιδιαίτερα την βιομηχανία της μόδας. Καθώς τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα και η οικονομία άρχισε να φαίνεται ιδιαίτερα ασταθής, οι καταναλωτές σταμάτησαν στο σύνολο τους να αγοράζουν ρούχα. 

Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλιο, οι πωλήσεις των ρούχων μειώθηκαν κατά 79% στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όταν τελικά αγόραζαν ρούχα, οι Αμερικανοί αναζητούσαν άνετα ρούχα που θα ανταποκρίνονταν στην νέα κανονικότητα της ζωής τους. Οι πωλήσεις των sweatpants αυξήθηκαν κατά 80%. Έτσι, σε γενικές γραμμές, η επιτυχία του Nap Dress αποδίδεται στον εξαιρετικό σχεδιασμό του που ανταποκρίθηκε τέλεια στις ανάγκες της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το Nap Dress αύξησε την δημοτικότητα του κυρίως μέσα από την από στόμα σε στόμα κυκλοφορία και όχι από το μάρκετινγκ, δεδομένου ότι η εταιρεία επένδυσε μόνο το 5% των πωλήσεών της σε διαφημίσεις. Βέβαια, η ιδρύτρια της εταιρείας αναφέρει ότι ο μέσος καταναλωτής κατέχει περίπου τρία φορέματα της εταιρείας. Ωστόσο, η εταιρεία συνεργάστηκε με 15 influencers —συμπεριλαμβανομένης της Katie Sturino και της Julia Berolzheimer-οι οποίοι βοήθησαν ούτως ώστε να αποκτήσει το φόρεμα παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα.

Τέλος, φαίνεται ότι Hill House ανήκει στις εταιρείες που ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από τις συνθήκες της πανδημίας. Βέβαια, τώρα η εταιρεία θα πρέπει να εξετάσει τρόπους ούτως ώστε να διατηρήσει αυτήν την ορμή και όταν τελειώσει η πανδημία. 

Μία ακόμα πρόκληση για την εταιρεία θα ήταν να επεκτείνει την λογική του φορέματος και σε άλλα προϊόντα. Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει ένα φυσικό κατάστημα στη Νέα Υόρκη μόλις οι καταναλωτές αισθανθούν έτοιμοι να κυκλοφορήσουν ξανά στις αγορές. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.