25 Απρ 2024
READING

Οι δαπάνες για τα applications θα φτάσουν τα 270 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025

3 MIN READ

Οι δαπάνες για τα applications θα φτάσουν τα 270 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025

Οι δαπάνες για τα applications θα φτάσουν τα 270 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025

Σύμφωνα με κάποιες νέες εκτιμήσεις προβλέπεται ότι οι δαπάνες για τις εφαρμογές θα φτάσουν τα 270 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένων των επί πληρωμή λήψεων, των αγορών εντός της εκάστοτε εφαρμογής και των συνδρομών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sensor Tower, οι δαπάνες εντός των εφαργογών θα επιστρέψουν στα προ-πανδημικά επίπεδα σταθερής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, οι λήψεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ενώ παράλληλα προβλέπεται ότι οι δαπάνες του app store σε εφαρμογές μη gaming θα ξεπεράσουν τις δαπάνες για τα παιχνίδια μέχρι το 2024.

Η τελευταία εκτίμηση αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, δεδομένου ότι, σήμερα, οι καταναλωτές ξοδεύουν διπλάσια χρήματα στις εφαρμογές που σχετίζονται με παιχνίδια από ό,τι σε αυτές που δεν αφορούν σε αυτήν την κατηγορία. Η εταιρεία, ωστόσο, πιστεύει ότι το μοντέλο συνδρομής που υιοθετείται τώρα από μια σειρά εφαρμογών για κινητά θα οδηγήσει την αγορά σε σημαντική μετατόπιση.

Έτσι, μέχρι το 2024, αναμένεται ότι οι δαπάνες σε μη gaming εφαρμογές θα φτάσουν τα 86 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 73 δισεκατομμύρια δολάρια των δαπανών στις εφαρμογές παιχνιδιών. Επιπλέον, εκτιμάται ότι μέχρι το 2025, το χάσμα αυτό θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο.Κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, οι παγκόσμιες καταναλωτικές δαπάνες για τις 100 κορυφαίες συνδρομητικές εφαρμογές αυξήθηκαν κατά 34% αλλά ταυτόχρονα υπήρχαν ήδη κάποιες ενδείξεις ότι η αύξηση των συνδρομών επηρεάστηκε από μεγαλύτερες εφαρμογές, όπως το Netflix και το Tinder. 

Βέβαια, αυτό που το Sensor Tower δεν μπορεί να προβλέψει είναι το πώς το ρυθμιστικό περιβάλλον των επόμενων ετών θα επηρεάσει την αγορά των εφαρμογών. Σήμερα, εταιρείες όπως η Apple και η Google απαιτούν από τις εφαρμογές να χρεώνουν τους πελάτες για συνδρομές μέσω των μηχανισμών πληρωμών της Google και της Apple.

Ωστόσο, θα μπορούσαν να θεσπιστούν νέοι νόμοι με σκοπό την προάσπιση του υγειούς ανταγωνισμού που θα επέτρεπαν στις εφαρμογές να ζητούν τις δικές τους συνδρομές μέσα στις εφαρμογές τους, οι οποίες στη συνέχεια θα ανακατευθύνουν τους χρήστες στα δικά τους κανάλια για να κάνουν αυτές τις αγορές. Καθίσταται εύκολα σαφές ότι μία τέτοια αλλαγή θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στις τάσεις ανάπτυξης των συνδρομών και των εφαρμογών.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία ώθησε τις δαπάνες εντός των εφαρμογών να αυξηθούν κατά 30% σε ετήσια βάση στο ποσό-ρεκόρ των 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, οι νέες εκτιμήσεις προβλέπουν ότι οι γενικές δαπάνες εντός της εφαρμογής θα επιστρέψουν στα προ-πανδημικά επίπεδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η συγκεκριμένη εκτίμηση αναφέρει ότι τα ακαθάριστα έσοδα στα app stores θα αυξάνονται κάθε χρόνο με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 19,5% για να φτάσουν τα 270 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025 ενώ από αυτό το ποσό, 185 δισεκατομμύρια δολάρια θα αφορούν σε δαπάνες για το App Store έναντι των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με το Google Play.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι οι ΗΠΑ θα αναπτυχθούν ενδεχομένως με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με την υπόλοιπη παγκόσμια αγορά, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 17,7% μέχρι το 2025.

Έτσι, οι ευρωπαϊκές αγορές πρόκειται να οδηγήσουν τον δρόμο για την ανάπτυξη των δαπανών του app store από το 2020 έως το 2025, με πρώτο το Ηνωμένο Βασίλειο, ως μία αγορά που προσφέρει πλήθος ευκαιριών. Ακόμη, φαίνεται ότι μέχρι το 2025, 11 ευρωπαϊκές χώρες θα περάσουν το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε καταναλωτικές δαπάνες, για να φτάσουν συλλογικά τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτικές δαπάνες.

Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας τα 230 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025, με το Google Play να αντιπροσωπεύει την πλειονότητα αυτών των λήψεων, με 187 δισεκατομμύρια λήψεις σε παγκόσμια βάση. Στις ΗΠΑ, ωστόσο, οι λήψεις του App Store το 2025 (10,6 δισεκατομμύρια) πρόκειται να ξεπεράσουν αυτές από το Google Play (6,3 δισεκατομμύρια) σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας έκθεσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.