20 Απρ 2024
READING

Η Uber Eats εισάγει ένα κατάστημα παιχνιδιών στην πλατφόρμα της και αυτή είναι η αρχή μιας νέας μεγάλης αγοράς

3 MIN READ

Η Uber Eats εισάγει ένα κατάστημα παιχνιδιών στην πλατφόρμα της και αυτή είναι η αρχή μιας νέας μεγάλης αγοράς

Η Uber Eats εισάγει ένα κατάστημα παιχνιδιών στην πλατφόρμα της και αυτή είναι η αρχή μιας νέας μεγάλης αγοράς

Η Uber Eats πρόσθεσε ένα κατάστημα παιχνιδιών στην πλατφόρμα της σε συνεργασία με την Hasbro, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μια υπηρεσία μεταφορών και παράδοσης φαγητού του Ηνωμένου Βασιλείου επεκτείνεται σε μη εδώδιμες κατηγορίες.

Πιο αναλυτικά, η Uber Eats πρόσθεσε το κατάστημα παιχνιδιών Hasbro στις επιλογές που προσφέρονται μέσα από την πλατφόρμα της το οποίο υπόσχονταν να παραδώσει σε λιγότερο από 30 λεπτά σε αρκετές περιοχές του Λονδίνου και του Μάντσεστερ οποιοδήποτε από τα επτά παιχνίδια διατίθενται για παράδοση  .

Η νέα πρωτοβουλία της Uber Eats προσέφερε τα παιχνίδια αυτά δωρεάν -στα οποία συμπεριλαμβάνονται κλασικά παιχνίδια όπως το Cluedo και το Yahtzee- ζητώντας από τους πελάτες να πληρώσουν μόνο τη χρέωση παράδοσης (ήτοι 6 στερλίνες) σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους εργαζόμενους γονείς να διατηρήσουν τα παιδιά τους ενεργά και απασχολημένα κατά τη διάρκεια της εποχής της τηλεργασίας.

Μάλιστα, ο Toussaint Wattinne, ο γενικός διευθυντής της Uber Eats στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι η ιδιότητα του γονέα κρίνεται ακόμα πιο δύσκολη δεδομένων των συνθηκών και ότι με βάση αυτήν την σκέψη η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρά το γεγονός ότι αυτή η πρακτική λειτούργησε τελικά σε ένα πιλοτικό πλαίσιο με διάρκεια τριών μόλις ημερών μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για την Uber Eats όσο και για τον ευρύτερο τομέα των υπηρεσιών μεταφοράς και παράδοσης.

Πριν από την έκρηξη της πανδημίας, η Uber Eats και η Deliveroo επικεντρώνονταν σχεδόν εξ ολοκλήρου στην παράδοση των φαγητών και των γευμάτων. Ωστόσο, αρκετά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην παράδοση των προϊόντων σούπερ μάρκετ για να καλύψουν τη ζήτηση τόσο από την μεριά των καταναλωτών όσο και από αυτή των σούπερ μάρκετ.

Η παραπάνω λογική αποδείχθηκε ιδιαίτερα προσοδοφόρα για την Uber, η οποία παρατήρησε τα έσοδα που προέρχονται από τις βασικές δραστηριότητες της να μειώνονται κατακόρυφα γεγονός που την οδήγησε να συνάψει νέες συνεργασίες με μια σειρά επιχειρήσεων, όπως η Asda, η Sainsbury, η Wine Rack και η Bargain Booze από την έναρξη της πανδημίας.

Βέβαια, η συνεργασία της Hasbro σηματοδοτεί την πρώτη συστηματική και μεθοδευμένη επέκταση στην παράδοση μη εδώδιμων προϊόντων και υποδηλώνει ότι η εταιρεία δοκιμάζει τις δυνατότητες της και εξετάζει μία πιθανή επέκταση πέρα από την παράδοση φαγητού ή άλλων αγορών των grocery stores.

Η κίνηση αυτή της Uber είναι μέρος μιας αλλαγής που μπορεί να συμβεί σε όλο τον κόσμο αφού οι εταιρείες που μέχρι τώρα έκαναν παράδοση φαγητού στην συνέχεια συνεργάστηκαν με τα super market και τώρα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και στην αγορά των προιόντων.Στην Ελλάδα η δραστηριοποίηση του e-food σε νέες αγορές αλλά και η είσοδος του Skroutz στις ταχυμεταφορές με την εξαγορά της SendX ουσιαστικά είναι κομμάτια του ίδιου puzzle.Αυτό που τώρα δοκιμάζεται σε λίγο θα είναι μια νέα , διαφορετική και μεγάλη αγορά όπου οι εταιρείες ταχυμεταφορών και οι εταιρείες παραάδοσης τροφίμων δεν θα έχουν σαφή όρια μεταξύ τους και μεγάλες διαφορές.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.