25 Απρ 2024
READING

Το Twitch του Amazon επεκτείνεται και σε άλλους τομείς εκτός του gaming

3 MIN READ

Το Twitch του Amazon επεκτείνεται και σε άλλους τομείς εκτός του gaming

Το Twitch του Amazon επεκτείνεται και σε άλλους τομείς εκτός του gaming

Το Twitch, το οποίο ανήκει στο Amazon έχει σημειώσει σταθερή αύξηση από την έναρξή της λειτουργία του το 2011, αλλά η πανδημία του κοροναϊού οδήγησε σε ακόμα πιο ισχυρή αύξηση της τηλεθέασης, καθώς οι καταναλωτές που παραμένουν περιορισμένοι στα σπίτια τους αναζητούν φρέσκα και πρωτότυπα προγράμματα για να διασκεδάσουν. 

Με τον μέσο αριθμό θεατών να υπερδιπλασιάζεται από 1,36 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2020 σε 2,9 εκατομμύρια χρήστες τον χρόνο, η δυναμική της livestreaming πλατφόρμας ως μία αναπτυσσόμενη πλατφόρμα marketing βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική άνθιση.

Με σκοπό την υποστήριξη των μακρόπνοων σχεδιασμών της, η Twitch επανεξετάζει τον προγραμματισμό της με στόχο να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό πέρα από τους gamers μέσω περιεχομένου όπως ζωντανές συναυλίες, μαθήματα γυμναστικής, μαθήματα μαγειρικής και πολλά άλλα.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων και καινοτόμων ενεργειών της Twitch, η Lexus παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από και για την κοινότητα Twitch. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις δράσεις που δεν σχετίζονται με το gaming στον αναπτυσσόμενο ιστότοπο streaming, το Amazon συνεργάστηκε με το NFL για να μεταδώσει την κάλυψη του πρωταθλήματος «Thursday Night Football». 

Έτσι, εκτιμάται ότι το περιεχόμενο που δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το gaming θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του μελλοντικού σχεδίου ανάπτυξης του Twitch. Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο αυτό δεν θα αντικαταστήσει, όπως φαίνεται, τον όγκο του περιεχομένου του gaming, αλλά θα αντλήσει πολύτιμα ακροατήρια που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση της πλατφόρμας του Twitch.

Τα κανάλια της πλατφόρμας που δεν αφορούν στο gaming έχουν κερδίσει την προσοχή από εταιρείες που επιδιώκουν τον τελευταίο καιρό να προσεγγίσουν αυτούς τους πολύτιμους πελάτες. 

Έτσι, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανάπτυξη του Twitch θα συνεχίσει να εξελίσσεται γύρω από οτιδήποτε λειτουργεί καλά όταν καταναλώνεται μέσω livestreaming. Παράλληλα, καθώς τα νεότερα ακροατήρια ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Twitch σε σχέση με αυτόν που ξοδεύουν στην παραδοσιακή τηλεόραση, η αξία της πλατφόρμας για τους διαφημιζομένους ενισχύεται σημαντικά.

Ακροατήρια σε επαγρύπνηση 

Ενώ μέρος της βασικής δύναμης και ισχύος του Twitch είναι η δημοτικότητα του μεταξύ των νεότερων ακροατηρίων — δεδομένου ότι περίπου οι μισοί χρήστες της πλατφόρμας ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-34 και ένα ακόμα σημαντικό ποσοστό είναι έφηβοι-οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να γνωρίζουν καλά τους παράγοντες που κάνουν το Twitch τόσο ελκυστικό και πώς ανταποκρίνεται το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του στις διαφημίσεις και το πληρωμένο περιεχόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ακροατήρια σε αυτήν την πλατφόρμα μπορεί να είναι επιφυλακτικά απέναντι στις εταιρείες, ειδικότερα τις μεγάλες πολυεθνικές και φροντίζουν να ενημερώνονται γύρω από τα εταιρικά θέματα.

Έτσι, για να προσελκύσουν το κοινό του Twitch, οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν την ευαισθησία και την ενσυναίσθηση αυτής της ομάδας των χρηστών και την πιθανότητα να δυσαρεστηθούν από το διαφημιστικό και το πληρωμένο περιεχόμενο. Συνολικά, οι νεότερες γενιές έχουν την τάση να αντιδρούν αρνητικά απέναντι στο περιεχόμενο που αντιλαμβάνονται ως ανειλικρινές και υποκριτικό.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν στις εταιρείες να γίνουν περισσότερο δημιουργικές ως προς το πώς ενσωματώνουν τα μηνύματά τους στην εμπειρία των χρηστών που παρακολουθούν ζωντανές εκπομπές και δημοσιεύουν περιεχόμενο και σχόλια. 

Επιλέγοντας τα κατάλληλα ad formats

Το Twitch προσφέρει μια ποικιλία διαφορετικών ad formats και ευκαιριών χορηγίας για τις εταιρείες, που κυμαίνονται από unskippable video spots έως την διενέργεια διαγωνισμών. Έτσι, αυτή η ποικιλία δίνει στις εταιρείες  ευελιξία στην ανάπτυξη των εκστρατειών.Με βάση αυτές τις ενέργειες, οι εταιρείες μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την εμπλοκή τους στην πλατφόρμα δημοσιοποιώντας πρωτότυπο περιεχόμενο και εκδηλώσεις livestreaming που προσελκύουν το ενδιαφέρον των θεατών.

Με πληροφορίες από το Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.