20 Απρ 2024
READING

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση κατά 32,4% το 2020 και αποτελεί το 14% των συνολικών πωλήσεων

3 MIN READ

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση κατά 32,4% το 2020 και αποτελεί το 14% των συνολικών πωλήσεων

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση κατά 32,4% το 2020 και αποτελεί το 14% των συνολικών πωλήσεων

Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ το 2020 αυξήθηκαν με ποσοστό μεγαλύτερο του 30% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, καθώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα ώθησαν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους εμπόρους να βασίζονται στα ηλεκτρονικά κανάλια για την πραγματοποίηση των συναλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί δαπάνησαν συνολικά 791,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρονικές αγορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, αριθμός που υποδηλώνει αύξηση κατά 32,4% σε σχέση με το 2019. Εν τω μεταξύ, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις για το 2020 αυξήθηκαν κατά 3,4% εν συγκρίσει με το προηγούμενο έτος.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η εξέλιξη αποδόθηκε στο ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο πλέον συνιστά ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των συνολικών πωλήσεων του λιανικού εμπορίου σε σχέση με την προ-πανδημική εποχή. Έτσι, στο τέλος του προηγούμενου έτους το ηλεκτρονικό εμπόριο συνιστούσε το 14% όλων των πωλήσεων στις ΗΠΑ από το 11% που βρισκόταν το 2019.

Φυσικά, οι καταναλωτές πραγματοποιούσαν αγορές στο Διαδίκτυο και  πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, αλλά μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης ωθήθηκαν να βασιστούν περισσότερο σε ψηφιακούς λιανοπωλητές και ηλεκτρονικά κανάλια δεδομένου ότι πολλά φυσικά καταστήματα έκλεισαν και οι άνθρωποι επέλεξαν να περιορίσουν τις εξόδους τους για να επιβραδύνουν τον ρυθμό εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πλέον, οι καταναλωτές γεμίζουν τα ηλεκτρονικά καλάθια των αγορών τους με προϊόντα και κατηγορίες που μπορεί να μην είχαν παραγγείλει μέχρι πρότινος στο διαδίκτυο. Μάλιστα, σύμφωνα με το Census Bureau των ΗΠΑ, τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ ήταν αυτά που σημείωσαν την πιο ισχυρή ανάπτυξη στα ηλεκτρονικά κανάλια. Έτσι, οι ηλεκτρονικές αγορές των τροφίμων και των ποτών αυξήθηκαν περισσότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου τριμήνου του 2020.

Επιπλέον, φαίνεται ότι οι άνθρωποι αναζήτησαν νέα χόμπι και δραστηριότητες για να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν κατά την διάρκεια της εκτεταμένης παραμονής στο στο σπίτι. Έτσι, οι κατηγορίες που περιλαμβάνουν είδη άθλησης, μουσικά όργανα και βιβλία σημείωσαν μια τεράστια άνθιση το δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς τα περιοριστικά μέτρα συνέχιζαν να εφαρμόζονται στις ΗΠΑ.

Επιπρόσθετα, κατηγορίες όπως έπιπλα, διακοσμητικά στοιχεία, εξοπλισμός κηπουρικής, και είδη προσωπικής και υγειονομικής περίθαλψης είναι μερικές ακόμα από τις υπόλοιπες κατηγορίες του ηλεκτρονικού εμπορίου που ενισχύθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Σε γενικές γραμμές, η στροφή προς το ψηφιακό εμπόριο έχει ωφελήσει μια σειρά από μεγάλους λιανοπωλητές και εμπόρους όπως το Amazon, η Walmart, η Target, η Best Buy και το Home Depot. Ακόμη, οι παίκτες της αγοράς που δραστηριοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα στον ηλεκτρονικό χώρο όπως το Etsy, το Shopify και το EBay σημείωσαν ανάλογη αύξηση στις πωλήσεις τους.

Εν κατακλείδι, φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν η ταχεία υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αποδειχθεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα και θα συνεχίσει να υποστηρίζεται με την ίδια ένταση.Καθώς η εφαρμογή του εμβολίου κατά της πανδημίας επιταχύνεται και όλο και περισσότερα κράτη αρχίζουν να άρουν τους περιορισμούς οι καταναλωτές επιστρέφουν σταδιακά στις αγορές των φυσικών καταστημάτων. Ωστόσο, ορισμένες από τις αλλαγές στη συμπεριφορά μπορεί να παραμείνουν και μετά την πανδημία, όπως η συστηματική χρήση των ηλεκτρονικών καναλιών για τις υπηρεσίες παράδοσης των προϊόντων σούπερ μάρκετ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.