20 Απρ 2024
READING

Η Adidas αποφάσισε να πουλήσει την Reebok

2 MIN READ

Η Adidas αποφάσισε να πουλήσει την Reebok

Η Adidas αποφάσισε να πουλήσει την Reebok

Την εκποίηση του brand Reebok δρομολογεί η Adidas, καθώς η γερμανική εταιρεία αθλητικής ένδυσης αποσκοπεί στο να εστιάσει στην ενίσχυση της «αναπτυξιακής προοπτικής» της.

Μετά από αξιολόγηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού της πενταετούς στρατηγικής της, η εταιρεία επιθυμεί να επικεντρώσει το σύνολο των προσπαθειών της στην περαιτέρω ενδυνάμωση της «ηγετικής θέσης» του brand Αdidas στην παγκόσμια αγορά αθλητικών ειδών.

Αυτό συνεπάγεται ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Adidas θα αναφέρεται στα της Reebok ως «διακοπείσες δραστηριότητες». «Οι μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά μας είναι εξαιρετικά ελκυστικές, ειδικά για iconic sports brands», αναφέρει ο CEO της Adidas, Kasper Rorsted.

«Μετά από προσεκτική σκέψη, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Reebok και η Adidas θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες λειτουργώντας ανεξάρτητα. Θα εργαστούμε με προσοχή τους επόμενους μήνες ώστε να διασφαλίσουμε ένα επιτυχημένο μέλλον για το brand Reebok και την ομάδα πίσω από αυτό».

Η Adidas απέκτησε τη Reebok το 2006, παρά τις συνεχείς κακές επιδόσεις της μάρκας για χρόνια.Τα τελευταία χρόνια έχει προσπαθήσει για να βελτιώσει διάφορες πτυχές της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης μιας ανανεωμένης ψηφιακής στρατηγικής που περιλάμβανε έναν νέο ιστότοπο και μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και προσπάθειες να καταστήσει τον ιστότοπο πιο φιλόξενο στις γυναίκες.

Ουσιαστικά όμως αυτό που έχει συμβεί είναι ότι η Reebok δεν πέτυχε τον στρατηγικό στόχο για τον οποίο είχε γίνει η εξαγορά από την Adidas.Ο στρατηγικός στόχος της Adidas ήταν να πάρει μερίδιο αγοράς στην Αμερική από την Nike αλλά αυτό δεν έγινε και για αυτόν κυρίως τον λόγο δεν αποτελεί πλέον μια μάρκα που έχει ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον για την γερμανική εταιρεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.