«Οδηγίες αποσυναρμολόγησης» των επίπλων της λανσάρει η Ikea με στόχο την κυκλική οικονομία

H στρατηγική της Ikea είναι να μεταμορφωθεί σε μια εταιρεία κυκλικής οικονομίας όπου τα προιόντα της θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.Με αυτή την λογική αντιστρέφει τις εικονικές «easy to follow» οδηγίες συναρμολόγησης των προϊόντων της, παρουσιάζοντας έναν «βήμα-βήμα» οδηγό για το πώς να αποσυναρμολογήσουν οι πελάτες τα έπιπλά τους.

Η καμπάνια της εταιρείας στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να επεκτείνουν τη ζωή των επίπλων τους, δείχνοντάς τους ότι κάτι που έχει ήδη συναρμολογηθεί, μπορεί εύκολα να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Είτε πρόκειται για προϊόντα που μεταφέρονται σε νέο σπίτι ή σε άλλον χώρο του σπιτιού, οι «Disassembly Instructions» παρέχουν οδηγίες για τον καλύτερο τρόπο αποσυναρμολόγησης έξι best-selling προϊόντων Ikea.Μια ακόμη παράμετρος είναι η παραχώρηση σε κάποιον άλλον να χρησιμοποιήσει τα έπιπλα ώστε να παραταθεί ο χρόνος “ζωής” τους.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην στρατηγική όλων των ενεργειών της Ikea και παραμένει προσηλωμένη στην εισαγωγή νέων τρόπων για την προώθηση της κυκλικής κατανάλωσης, προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου να γίνει μια πλήρως κυκλική και κλιματικά θετική επιχείρηση έως το 2030.

Η εταιρεία έχει κάνει και άλλες δράσεις γύρω από την παράταση ζωής των προϊόντων της και μια από αυτές ήταν η πώληση ανταλλακτικών για τα προϊόντα της.

 

SHARE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here